Rosalinde van de Wall en Marjan Jansen Manenschijn nieuwe bestuursleden Logeion

bestuur-afbeelding.jpgwoensdag 14 december 2016 16:18

De Algemene Ledenvergadering van Logeion heeft op 12 december twee nieuwe bestuursleden benoemd. De nieuwe bestuursleden versterken het bestuur als het gaat om algemeen beleid en hebben ieder hun focus op een verschillende pijler binnen de vereniging. Rosalinde van de Wall (links) volgt Chantal Verhoeven op, zij gaat zich samen met bestuurslid Jeroen Koedam bezighouden met de pijler Programmering. Marjan Jansen Manenschijn (rechts) volgt Edwin van de Haar op en richt zich samen met bestuurslid Corine van Impelen op de pijler Positionering.

Door de redactie

Rosalinde van de Wall, verantwoordelijk voor de Nederlandse vestiging van internationaal communicatieadviesbureau FleishmanHillard, brengt ruime ervaring in de breedte van het communicatievak en een nationaal en internationaal netwerk mee in haar bestuursrol voor Logeion. Gedreven vanuit de praktijk door haar ervaringen met multinationals (met hoofdkantoren in NL) weet Rosalinde dat het Nederlandse communicatievak in aanzien nog beter op de kaart zou kunnen komen bij beslissers. Nederlandse communicatieprofessionals kunnen en moeten meedraaien op het allerhoogste niveau. Deze ambitie heeft invloed op programmering, de pijler waar zij samen met Jeroen Koedam op zal focussen. Maar ook op belangrijke andere pijlers binnen Logeion, zoals profilering en professionalisering waarover zij binnen het bestuur mee zal kunnen denken. Het communicatievak is Rosalinde met de paplepel ingegoten. Net zo logisch als werken en leven in dit vak, is het voor Rosalinde daarom ook om zich nu ook actief voor en met Logeion en vakgenoten in te zetten.

Marjan Jansen Manenschijn is in het dagelijks leven omgevingsmanager en eigenaar van Van Oudsher Maandeschien. Zij heeft brede ervaring met verandertrajecten binnen overheden en petrochemie. “Ik ben al een paar decennia werkzaam als communicatieprofessional a.i. en met enorm veel plezier. Om te zeggen dat ik leef voor mijn werk gaat te ver. Maar ik ben er wel elke dag enthousiast mee bezig, bij een grote verscheidenheid aan opdrachtgevers. Qua persoonlijkheid is weleens gezegd dat ik ‘expliciet’ ben. Ik interpreteer dat graag als ‘betrokken’. Dat is namelijk ook de reden waarom ik graag een plek in het bestuur inneem. Je kunt namelijk wel steeds iets vinden van ontwikkelingen in het vak. Maar je moet op een gegeven moment ook ophouden met roeptoeteren en iets gaan doen! Vandaar. Samen met Corine van Impelen mag ik me de komende twee jaar inzetten voor de positionering van ‘onze’ vakvereniging. (Tussen aanhalingstekens omdat ik het Logeion-ledenbestand als een punt van aandacht zie). Verbinding met professionals – binnen en buiten het vakgebied-  is voor mij een randvoorwaarde. Wat je van mij dus mag verwachten, is dat ik overal informatie ga halen over verwachtingen, ideeën en aansluitingsmogelijkheden. De tijd van achterover leunen is voorbij; dat geldt voor mij, maar dat geldt zeker ook voor jullie professionals in den lande. Voor wie het interesseert: ik heb vijf kinderen en twee kippen. De kippen wonen nog thuis”, aldus Marjan Jansen Manenschijn.

Bestuursleden worden voor een periode van twee jaar benoemd, waarna ze herbenoembaar zijn voor nog eens twee maal twee jaar.

 

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht