Interview Zabeth van Veen: waarom mag je de workshop Personal Branding niet missen?

zabeth.pngdinsdag 01 maart 2016 10:58

In navolging van een zeer geslaagde workshop op 6 november 2014 biedt Logeion op 9 maart 2016 nog een kans om alles te leren over Personal Branding. Aan de vooravond van deze workshop vertelt keynote speaker Zabeth van Veen ons waarom jij dit echt niet mag missen.

Door Debbie Barendregt

Zabeth, voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

“Ik ben imagodeskundige , gespecialiseerd in authentic personal branding en oprichter/eigenaar van ImagoMatch. Ik inspireer, adviseer, coach en train professionals op het gebied van zichtbaarheid en personal branding. Mijn klanten bestaan uit mannen en vrouwen uit alle onderdelen van de arbeidsmarkt. De ene keer zit ik aan tafel met een chirurg, de volgende dag met een tendermanager in de bouw”. Het is juist deze diversiteit die ervoor zorgt dat Zabeth dit werk al 11 jaar met veel plezier doet.

Sinds een paar jaar is ze ook enneagramcoach. “Ik maak mensen blij met zichzelf; van binnen en van buiten. Niks is zo jammer als mensen die goed zijn in hun vak maar dit zelf niet erkennen of waarbij anderen het niet zien. Dan mis je kansen.”

De workshop gaat over Personal Branding. Wat moet ik me daar precies bij voorstellen?

“Als keynote speaker wil ik de deelnemers allereerst bewuster maken van vooroordelen die gebaseerd zijn op uiterlijkheden. Daarnaast is het mijn doel om de deelnemers intrinsiek te motiveren hun uiterlijk en uitstraling als professional bewuster in te zetten. Zo kun je nog effectiever worden.” Zabeth geeft ook een workshop imagocoaching. “Hierbij zoom ik in op de deelnemers zelf en geef ze persoonlijke tips. Deze zijn afhankelijk van hun persoonlijke doelstelling, de functie en organisatie waar ze werken en wat bij hen past. Iedereen gaat naar huis met een aantal quick wins.”

Welke vragen ga jij sowieso beantwoorden op 9 maart?

“Hoe je kunt sturen in de drie verschillende eerste indrukken die je kunt maken. Bij een sollicitatiegesprek bijvoorbeeld, heb je je eerste indruk vaak al achtergelaten voor je daadwerkelijk aan tafel zit. Degene tegenover je is al online op zoek gegaan naar informatie. Je online eerste indruk is dus net zo belangrijk als de indruk die je maakt als je binnenkomt én de indruk die je maakt als je jezelf vervolgens voorstelt. Binnen 3 seconden heeft men een oordeel over je gevormd. Je kunt hierin zelf meer sturen dan je wellicht denkt. Tijdens mijn workshop laat ik zowel de psychologische kant hiervan zien als hoe je dit in praktijk kunt brengen.”

Je hebt de workshop op 6 november 2014 ook gedaan. Wat is je daarvan bijgebleven en wat betekent dat voor de tweede ronde?

“De enthousiaste gedreven professionals zijn me goed bijgebleven. In veel gevallen hadden ze nog de uitstraling van een student en wilden ze heel graag weten wat hen persoonlijk verder kon helpen. Dat is maatwerk, waar ik toen tijdens mijn presentatie weinig ruimte voor had. Deze keer geef ik daarom ook een workshop waarin ik juist op persoonlijke vraagstukken in kan gaan. Ik help de deelnemers graag verder met het professionaliseren van hun eerste en tweede indruk, zodat ze hun kennis en kunde nog makkelijker aan de man kunnen brengen.”

Laatste vraag: waarom mag ik deze workshop echt niet missen?

“Omdat iedereen het verdient om gezien te worden! Hoe je jezelf laat zien, hangt af van wie je bent, hoe je eruitziet en de situatie waarin je je begeeft. Tijdens deze workshop leer je je speelveld te ontdekken, zodat je in de eerste drie seconden de beste versie van jezelf kunt laten zien. Je leert de ander op standje positief te zetten, zodat je zo min mogelijk last hebt van vooroordelen die niet gebaseerd zijn op je inhoud maar op datgene wat men van je ziet.”

Naast de presentatie en workshop van Zabeth, kun je 9 maart ook workshops volgen van Jim Kraaykamp (elevator pitch), Marianne de Raad (presentatietraining) en Janet Kampen (loopbaancoaching). Zien we je daar? Meld je dan nog even aan.

« Terug

Reacties op 'Interview Zabeth van Veen: waarom mag je de workshop Personal Branding niet missen?'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.