Ella Broos gekozen tot Actief Lid van het Jaar tijdens Logeion Live! XL

ella 4.jpgmaandag 08 september 2014 17:53

Ella Broos is benoemd tot Actief Lid van het Jaar. Broos is voorzitter van de Toetsings- en Certificeringscommissie (TCC) van Logeion. Ze kreeg de prijs, een opleidingscheque van Van der Hilst Communicatie tijdens de afsluiting van de feestelijke opening van het Logeion-jaar, Logeion Live! XL. Logeion-voorzitter Ron van der Jagt (links op de foto) maakte de naam van winnares Ella Broos (midden) bekend. Tjalling Damming (Van der Hilst Communicatie, rechts op de foto) reikte de prijs uit.

Door Corine Havinga

De opening van het nieuwe Logeion-jaar in Spant in Bussum werd ingeluid door Folkert Oosting met prachtig pianospel. "Logeion Live! XL is live," begon dagvoorzitter Huib Koeleman. Het was een dag vol sprekers, wijsheden, Meet en Greet Logeion Live! en natuurlijk de proost op het nieuwe jaar.
Max Wildschut, expert op het gebied van leiderschapsontwikkeling, was de eerste keynote speaker. Hij sprak over menselijk gedrag in de moderne organisatie. "Hierarchie, macht en afstand zijn evolutionaire mismatches die gezaghebbend leiderschap in de weg staan." Daarna was het tijd voor de Meet en Greet Logeion Live! Bij 25 kraampjes kon men kennismaken met de redactie van C, commissies, jury's en vooral de verschillende vak- en themagroepen van Logeion.

Noelle Aarts, Logeion-leerstoel Strategische Communicatie, heeft het tijdens haar keynote over communiceren in de netwerksamenleving. "Strategische communicatie is zinvol verbinden, binnen en buiten de organisatie - en altijd in context." Bonding en Bridging is belangrijk in een netwerksamenleving, maar wel in goede balans.

De LogeionTalks werden verzorgd door Dick Kors, Ilse van Ravenstein, Ron van der Jagt en Harry van de Pol. Dick Kors ging in op het spanningsveld tussen standvastigheid en flexibiliteit: "Ons vak gaat over het beïnvloeden van mensen." Ilse van Ravenstein riep communicatieprofessionals op om uit de tunnel te komen. "Ken je organisatie, doe het niet alleen, samen maak je de puzzel." Ron van der Jagt ging in op de ultieme valkuil van de afdeling communicatie: de waan van de dag. Hij gaf tips voor het realiseren van een excellente afdeling communicatie. Harry van de Pol hield een LogeionTalk over luisteren. "Wat je geeft als je luistert, is erkenning. Luisteren is vooral geven", aldus Van de Pol. "Communicatie is participeren. Het gaat niet om de boodschap maar om contact maken. Nodig de ander uit tot praten."

Tot slot werd Ella Broos benoemd tot Actief Lid van het Jaar en werd geproost op een mooi, inspirerend, nieuw Logeion-jaar.

« Terug

Reacties op 'Ella Broos gekozen tot Actief Lid van het Jaar tijdens Logeion Live! XL'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.