Logeion certificeert opleiding NextCommunication LECTRIC

LOGNW_Gecertificeerd.jpgmaandag 02 juni 2014 09:47

De post-hbo-opleiding online communicatie NextCommunication van opleider LECTRIC is gecertificeerd door Logeion. Logeion draagt met de opleidingscertificering bij aan de professionalisering en transparantie van communicatieopleidingen in de markt. NextCommunication van LECTRIC is gecertificeerd volgens de nieuwe in het communicatievak geldende beroepsniveauprofielen op niveau 4.

Door Corine Havinga

Het communicatievak is aan vele en snelle ontwikkelingen onderhevig. Daarom ontwikkelde Logeion de afgelopen jaren het beroepsniveauprofielenmodel (BNP). Aan de hand van dit model kun je onder meer bepalen op welk niveau en op welke kerntaken de communicatieprofessional functioneert. Bedrijven, overheden, bureaus en onderwijsinstellingen kunnen het BNP-model benutten voor het opstellen van een onderwijs-, functie- of competentieprofiel en voor de inrichting van een communicatieafdeling.

De huidige opleidingscertificering is gebaseerd op de beroepsniveauprofielen en gericht op de aansluiting met de beroepspraktijk, wat vroeg om een ander toetsingsproces en andere criteria dan voorheen. Deze zijn door de Toetsings- en Certificeringscommissie (TCC) van Logeion ontwikkeld.

Ella Broos, voorzitter van de TCC: “Wij zijn als TCC tevreden dat LECTRIC is gecertificeerd, een mooie aanwinst voor het palet aan door Logeion gecertificeerde communicatie-opleidingen in Nederland.”

LECTRIC-directeur Ronald de Vries: ”We zijn verheugd met de certificering door Logeion. Wat de Logeion-certificering van NextCommunication zo waardevol maakt is dat de inhoud en kwaliteit van de opleiding nu een duidelijke relatie hebben met de beroepspraktijk.”

Over Opleidingsinstituut LECTRIC
LECTRIC is een vooraanstaand kennisinstituut met een kwalitatief en innovatief opleidingenaanbod. Effectieve en duurzame kennisoverdracht staat centraal. LECTRIC helpt sinds 1997 organisaties en individuen verder met internet. De opleiding NextCommunication is onderdeel van het LECTRIC label NextAcademy. Doel van de NextAcademy is direct toepasbare opleidingen te bieden die het gat dichten tussen theorie en praktijk van het snel veranderende klantgedrag onder invloed van digitale en social media. Meer info: www.lectric.nl.

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.