Provincie Noord-Brabant wint Galjaardprijs met wervingscampagne B-Riders

LOGNW_Winnaar-Galjaardprijs2014.jpgdonderdag 17 april 2014 17:11

UTRECHT – De Galjaardprijs voor publieke communicatie is dit jaar gewonnen door de provincie Noord-Brabant met de wervingscampagne B-Riders. De campagne overtuigt automobilisten vaker de fiets te pakken. De Logeion Galjaardprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een onderscheidend project op het gebied van overheidscommunicatie. Op de foto winnaars Ellen Dijkshoorn en Jacqueline van de Sande naast burgemeester Annemarie Jorritsma, die de Galjaardlezing verzorgde.

Door Corine Havinga

Juryvoorzitter Guido Rijnja roemde de campagne en zei dat de jury vooral gekeken heeft naar 'wat werkt'. "Hoe de overheidsorganisatie haar doelen weet te verbinden aan wat mensen echt beweegt. Zelfs letterlijk, want de provincie Noord-Brabant en Beaumont slaagden erin om mensen duurzaam op de fiets te krijgen."
Ellen Dijkshoorn en Jacqueline van de Sande namen de prijs in ontvangst. "We zijn heel trots."

De vier overige genomineerden waren de Nederlandse Transplantatie Stichting met het theaterconcept Project Do’orgaan, de Ideeënbrouwerij met het sociale platform Gouda Bruist, de gemeente Enschede met het traject Henk Ontwerpt en Rijkswaterstaat met Sociale media, the next level.

Publieksprijs
De publieksprijs werd gewonnen door Rijkswaterstaat. Het aanwezige publiek beloonde de vernieuwende aanpak op het gebied van social media en webcare van Rijkswaterstaat.

De Galjaardlezing werd dit jaar verzorgd door burgemeester van Almere, Annemarie Jorritsma. Ze uitte haar verbazing over het feit dat mensen nauwelijks op de hoogte zijn van wat de gemeente doet. “We overschatten systematisch het bereik van onze overheidsvoorlichting”, aldus de burgemeester.  

De Galjaardprijs, die dit jaar voor de elfde maal werd uitgereikt, is dé prijs voor de meest innovatieve, inspirerende en effectieve overheidscommunicatie-actie, die tevens een bijdrage levert aan de professionalisering van het vakgebied en bijdraagt aan gedragsverandering. In de prijs wordt Chiel Galjaard geëerd. Galjaard († 2002) was medeoprichter en eerste voorzitter van de Vereniging voor Overheidscommunicatie (laten gefuseerd tot Logeion). Hij was leermeester en inspirator van vele honderden communicatieadviseurs die hij in zijn lange loopbaan als docent heeft opgeleid, gemotiveerd en gestimuleerd.

Meer informatie over de winnende campagne: http://www.b-riders.nl/.

Klik op de hyperlink voor het volledige juryrapport en de lezing van Annemarie Jorritsma.

« Terug

Reacties op 'Provincie Noord-Brabant wint Galjaardprijs met wervingscampagne B-Riders'

Ons Brabant Fietst
Geplaatst op: 18-04-2014 08:52 Quote
Proficiat!
Jacqueline Dieleman
Geplaatst op: 18-04-2014 07:59 Quote
Mooi en terecht!
Nieuw bericht