Logeion-certificering voor SRM en Van der Hilst

LOGnw-gecertificeerd-landscapedonderdag 10 april 2014 11:18

Diverse communicatieopleidingen van opleidingsinstituten SRM en Van der Hilst zijn door Logeion gecertificeerd. Logeion draagt met de opleidingscertificering bij aan professionalisering en transparantie van communicatieopleidingen in de markt. In 2012 werden SRM en Van der Hilst al gecertificeerd door Logeion, volgens de toen geldende toetsingsnormen, die uitgingen van de (opleidings)kwaliteit van de instituten als geheel. Nu zijn de communicatieopleidingen van beide opleidingsinstituten ook gecertificeerd volgens de nieuwe, in het communicatievak geldende, beroepsniveauprofielen.

Door Clarisse Buma

Het communicatievak is aan vele en snelle ontwikkelingen onderhevig. Daarom ontwikkelde Logeion de afgelopen jaren de zogenoemde beroepsniveauprofielen (BNP). Aan de hand van dit model wordt bepaald op welk niveau en met welke kerntaken de communicatieprofessional functioneert of wil functioneren. Bedrijven, overheden, bureaus en onderwijsinstellingen kunnen het BNP-model benutten voor het opstellen van een onderwijs-, functie- of competentieprofiel en voor de inrichting van een communicatieafdeling.

De huidige opleidingscertificering is gericht op de beroepsniveauprofielen en de aansluiting met de beroepspraktijk, wat vroeg om een ander toetsingsproces en andere criteria dan voorheen. Deze zijn in 2012 en 2013 door de Toetsings- en Certificeringscommissie (TCC) van Logeion ontwikkeld. “Het behalen van de Logeion-certificaten betekent dat de opleidingen van SRM en Van der Hilst worden opgenomen in het opleidingenregister van Logeion. Daar is precies te zien voor welke kerntaken en niveaus welke opleiding opleidt’,  aldus Ella Broos, voorzitter van de Toetsings- en Certificeringscommissie.

Onderscheid
Vanuit de markt van communicatieopleidingen is meer interesse voor de Logeion-certificering. Deze biedt immers een onderscheid ten opzichte van andere accreditaties, omdat ze iets zegt over de inhoud van de opleiding in relatie tot het communicatievak. Het ‘stempel’ van Logeion biedt zowel de werkzame professionals, directeuren communicatie, als studenten een richtlijn welke niveaus en welke kerntaken men nodig heeft. Ron van der Jagt, voorzitter Logeion: “Als beroepsorganisatie leveren we zo een belangrijke bijdrage aan meer helderheid over de kwaliteit van opleidingen, ook in relatie tot het beroepenveld.”

« Terug

Reacties op 'Logeion-certificering voor SRM en Van der Hilst'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.