'Zwarte Piet' wint Issue Award 2014

Nieuws winnaar Issue Award 2014woensdag 29 januari 2014 10:49

De Issue Award 2014 gewonnen door Roet In Het Eten en Stichting Pietitie voor het issue ‘Zwarte Piet’. Oprichter Quinsy Gario (Roet In Het Eten) en initiatiefnemers Bas Vreugde en Kevin van Boeckholtz (Stichting Pietitie) ontvingen de prijs uit handen van juryvoorzitter Frits Wester. De Issue Award is een jaarlijkse prijs voor de persoon of organisatie die op opvallende, onconventionele manier een onderwerp maatschappelijk en politiek op de agenda zette.

Door Samantha van der Neut

Andere genomineerden voor de Issue Award 2014 waren de issues ‘Eenzame Ouderen’ van het Ouderenfonds en ‘Participatiesamenleving’ van kabinet Rutte-Asscher. 

Juryvoorzitter Wester over 'Zwarte Piet':
"Om de discussie over het issue 'Zwarte Piet' kon dit jaar niemand heen. Het debat domineerde de Nederlandse media en het issue kreeg ook aandacht in buitenlandse media. Niet alleen racisme rondom het sinterklaasfeest kwam onder de aandacht, ook racisme in het algemeen werd een belangrijk thema. Het issue domineerde weken het maatschappelijke en politieke debat." 

Over de Issue Award
De Issue Award is de jaarlijkse prijs voor de persoon of organisatie die erin slaagt op een opvallende, onconventionele manier een onderwerp maatschappelijk en politiek te agenderen. De Issue Award is een initiatief van De Issuemakers. Met de prijs wil De Issuemakers laten zien dat veel mensen en organisaties vanuit een maatschappelijke betrokkenheid actief bezig zijn om relevante maatschappelijke issues op de kaart te zetten en dat velen dat met veel succes doen. 

Vorige winnaars van de Issue Award waren: Stichting Wakker Dier (‘Campagne Plofkip’, 2013), de pleegouders van Mauro (‘Jonge Asielzoekers’, 2012), Youp van ‘t Hek (‘Klantonvriendelijke helpdesks’, 2011) en Oxfam Novib (‘De Groene Sint’, 2010).

« Terug

Reacties op ''Zwarte Piet' wint Issue Award 2014'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.