Digitaal jaarverslag van UZ Brussel bekroond met Vlaamse Prijs voor Digitale Communicatie

LOGnw--beker.jpgdinsdag 24 september 2013 12:43

Het Universitair Ziekenhuis van Brussel wint de Prijs voor Digitale Communicatie. Deze prijs werd uitgereikt tijdens de Dag van de Digitale Communicatie, een studiedag georganiseerd door Kortom, Vlaamse vereniging voor overheidscommunicatie, en V-ICT-OR, Vlaamse ICT-organisatie die deskundigheid in het vakgebied ICT wil ontwikkelen en bevorderen.

Door Samantha van der Neut

Het UZ Brussel sleept de prijs in de wacht dankzij hun inspirerende en originele communicatieproject ‘UZ Brussel in 2012: de switch’. Dat heeft de organisatie te danken aan hun digitaal geanimeerde jaarverslag: ‘UZ Brussel in 2012: de switch’. Het ziekenhuis maakte volop gebruik van digitale technieken om van hun jaarverslag een succesvol communicatiemiddel te maken.

Dat een jaarverslag niet saai hoeft te zijn, bewijst het UZ Brussel. “In 2012 maakten we de overgang naar een nieuw ziekenhuis dat in 2020 af moet zijn,” legt Edgard Eeckman, communicatiemanager en woordvoerder uit. “Die overgang wilden we weerspiegelen in ons jaarverslag”. Daar is ‘De Switch’ in geslaagd. Bovendien verrast het jaarverslag de gebruiker en blinkt het uit in originaliteit.

De jury was het unaniem eens: UZ Brussel is de primus van de klas. “Het UZ Brussel heeft digitale communicatie ingezet om meer dan 3500 mensen te verleiden om een doorgaans saaie publicatie als het jaarverslag te lezen”, zegt jurylid Marc van Daele, communicatiebeleidscoördinator van de gemeente Zwijndrecht.

« Terug