Studenten worden plannend rijk

LOGnw-consistent.jpgdinsdag 17 september 2013 17:00

Studentenuitzendbureau ASA, specialist in het bemiddelen van hbo- en wo-studenten en young professionals, heeft een app laten ontwikkelen die studenten in staat stelt 24 uur per dag hun beschikbaarheid via hun mobiel door te geven of te wijzigen. Doordat de gegevens actueel zijn, is het matchen van (bij)banen en studenten voor beide partijen een efficiƫntere manier van werken. De vacature is snel gevuld en de student vergroot zijn kansen om extra te werken en zo meer bij te verdienen. De ASA Planner app is gratis en ontwikkeld voor zowel IOS en Android toestellen.

Door Samantha van der Neut

Het rooster van studenten verandert nogal vaak. In plaats van de beschikbaarheid vooraf voor een langere periode vast te stellen, kan de student nu actueel aangeven wanneer hij of zij beschikbaar is. Studenten kunnen door gebruik te maken van de app uiteindelijk meer geld verdienen omdat ze vaker ingezet kunnen worden in de uren die 'onverwachts' vrijkomen. Ook hebben ze via de app 24 uur per dag inzicht in hun planning.

De app werkt simpel: de student voert zijn beschikbaarheid in via zijn mobiel. Het account van de student, waarin de opleiding en werkervaring vermeld staan, wordt geüpdatet en een medewerker kan in het systeem zien welke studenten beschikbaar zijn.

De ASA Planner app is ontwikkeld door communicatiebureau RedMatters. Bij het ontwikkelen van deze innovatieve app stonden twee aspecten centraal: het gebruik van de app en de koppeling met het planningsysteem van de vestigingen. Bert Wisniewski, creative director van RedMatters: "De complexiteit van deze app zit met name in de backend en databasekoppelingen. Aan de voorkant wilden we dit eenvoudig maken voor de gebruiker, daarom hebben we onder andere het grafisch design modern, strak en 'flat' ontworpen."

ASA verwacht dat eind dit jaar meer dan de helft van de studenten die werkzaam is voor ASA gebruik maakt van de app. De app is in de App Store en Google Playstore te downloaden.

« Terug