Logeion Live! XL aftrap kennisjaar 2013-2014

LOGnw logeion live xl.jpgwoensdag 11 september 2013 17:25

Het Logeion-jaar 2013-2014 is op 10 september bruisend ingeluid in Spant! in Bussum. Met meer dan 300 bezoekers beleefde Logeion haar eerste editie van het evenement Logeion Live! XL. Alle dragers en vakspecialisten van Logeion als ‘kennisgemeenschap’ waren aanwezig om het programma-aanbod te presenteren en de trends van het komende jaar toe te lichten.

Door Edita Artemis

De dag werd feestelijk geopend door Carola van Kester en Ilse van Ravenstein, voorzitters van de Logeion-Adviesraad Programmering en Trends (APT), directeur Clarisse Buma en programmamanager Folkert Reith.

Op het middagprogramma stond keynote spreker Jeroen Busscher met zijn verhaal over ‘Dé (on)beperkte houdbaarheid van de communicatieafdeling’. Hij concludeerde met de vier houdbare kwaliteiten van de (communicatie)professional: complexe analyse, creativiteit, organiseren en overtuigingskracht.

Logeion-hoogleraar Noelle Aarts lichtte vervolgens via een videoboodschap de vier trends van het komende jaar toe. Dit zijn de trends die de APT samen met de vak- en themagroepen en externe deskundigen in kaart heeft gebracht: 'het glazen huis', datamining, horizontalisering en de emotiemaatschappij.

Tijdens het grote XL debat, geleid door Genieke Hertoghs, met onder andere Betteke van Ruler, Gerald Morssinkhof, Renata Verloop en Marije van den Berg, werd gediscussieerd over verschillende stellingen over de communicatieprofessional. Na afloop was er tijdens de Meet & Greet de gelegenheid verder te praten met alle leden die actief zijn in de verschillende commissies, besturen en vak- thema- en netwerkgroepen van Logeion.

Actieve leden maken de vereniging! Benieuwd naar het programma-aanbod van Logeion? Bekijk de agenda.

Video-boodschap Noelle Aarts:Tijdens Logeion Live! XL heeft Livemindmapper Alexis van Dam, Logeion-lid en voorzitter van de Online Communicatie Themagroep, van Connection of Minds mindmaps gemaakt van de keynote en het debat. Beide zijn als losse mindmap PDFs te downloaden via de site of te bekijken als doorklikbare mindmapwebsite. Het is mogelijk om direct te reageren in de mindmapwebsite.

Eventuele vragen of onduidelijkheden kunnen rechtstreeks aan Alexis van Dam worden gesteld, alexis.vandam@worldofminds.com of bellen mag ook 06-24 633 028.

Waarom mindmaps?
Mindmaps bieden informatie compact en gestructureerd aan. Verbanden en samenhang worden eveneens inzichtelijk gemaakt zonder afbreuk te doen aan de begrijpbaarheid van de inhoud. De mindmap triggert de hersenen van de deelnemers zodat zij de informatie terug kunnen halen uit hun hoofd. Meer informatie over de mogelijkheden zie de website van Connection of Minds.

« Terug