Duurzame koffer voor staatssecretaris Wilma Mansveld

Lognw_shutterstock-duurzaamheid.jpgdonderdag 05 september 2013 09:00

Staatssecretaris Wilma Mansveld (Ministerie Infrastructuur en Milieu) heeft op dinsdag 3 september namens het kabinet de Duurzame Dinsdagkoffer in ontvangst genomen. Deze koffer is gevuld met ruim driehonderd duurzame initiatieven van bedrijven, organisaties en burgers. De inhoud van de koffer geeft het kabinet een beeld van de duurzame trends in Nederland.

Door Samantha van der Neut

In het kader van de vijftiende editie van Duurzame Dinsdag organiseerde adviesbureau Greenwish een minisymposium ‘Vijftien jaar duurzame innovatie vanuit de samenleving’ en lanceerde het essay ‘Geen parels zonder oesterbank’, waarin de meest opmerkelijke resultaten van de afgelopen vijftien jaar aan bod kwamen.

Nederland kan koploper worden in duurzame ontwikkeling, als overheid en politiek ideeën en initiatieven uit de samenleving serieus gaan nemen. De kennis en creativiteit van individuele mensen wordt onvoldoende benut. “Als we deze beter op waarde inschatten en gebruiken, komen er niet alleen meer technische innovaties tot stand, maar ook sociale innovaties: iedereen kan meedoen en duurzame ontwikkeling krijgt er een motor bij”, aldus Greenwish.

« Terug