Coursera biedt online cursus UvA aan

LOGNW_e-readerdonderdag 05 september 2013 09:10

Na een succesvolle eerste Massive Open Online Course (MOOC), gaat de Universiteit van Amsterdam (UvA) nu samenwerken met Coursera, een internationaal online educatieplatform. Op 4 september ondertekenden UvA-bestuursvoorzitter Louise Gunning en Coursera-CEO Daphne Koller hiervoor een overeenkomst. De UvA MOOC Communicatiewetenschap, die op 12 september weer van start gaat, wordt vanaf januari ook aangeboden op Coursera.

Door Samantha van der Neut

‘Online onderwijs is een goede aanvulling op het reguliere onderwijs’, licht Louise Gunning toe. 'Door de samenwerking met Coursera kan straks een groot internationaal publiek kennismaken met het onderwijs aan de UvA'.

De eerste MOOC Introduction to Communication Science van de UvA - en de eerste MOOC op het gebied van Communicatiewetenschap wereldwijd - die afgelopen februari startte, trok wereldwijd veel belangstelling: ruim vijfduizend deelnemers, van wie dertig procent afkomstig uit het buitenland, volgden de online cursus.

De gratis online cursus is Engelstalig, duurt acht weken en behandelt aan de hand van korte videoclips alle aspecten van communicatie, van geschiedenis en theorie tot invloed van de media op de maatschappij. Elke week krijgen de deelnemers opdrachten en aan het eind van de cursus volgt een examen. Bij goed gevolg ontvangen deelnemers een certificaat van deelname. De MOOC is een initiatief van het College of Communication en de Graduate School of Communication van de UvA.

« Terug