Ruim 300 communicatieprofessionals op bruisend Logeion-congres

Lognw_Logeion-congres049.jpgdonderdag 06 juni 2013 17:51

Meer dan 300 communicatieprofessionals zijn vandaag bijeen gekomen in het zonnige Fort Voordorp in Groenekan voor het Logeion-congres ‘De kracht van communicatie’. De keynote sprekers op de dag waren Frank Kalshoven (De ArgumentenFabriek), Vincent Icke (hoogleraar theoretische sterrenkunde en bijzonder hoogleraar kosmologie) en Marjolijn Meynen (Rijksmuseum). De deelnemers konden kiezen uit 14 verschillende break-out sessies en masterclasses. De dag werd gepresenteerd door dagvoorzitter Jan-Jaap In der Maur.

Door Edita Artemis

Volgens keynote spreker Frank Kalshoven staan we aan het begin van een nieuwe gouden tijd. Kalshoven pleitte ervoor om te starten met observeren en je oordeel uit te stellen: "We leven op een breukvlak. Een gebrek aan wenkend nieuw perspectief maakt mensen onzeker en somber over de toekomst. Elke organisatie heeft de plicht een mooiere toekomst te verzinnen. Communicatiemensen kunnen hierin optreden als verbindingsofficieren”. Lees meer over de keynote van Frank Kalshoven.

Marjolijn Meynen vertelde over het succes van de heropening van het Rijksmuseum. De strategie bestond uit het in de eigen hand houden van de regie, het creëren van de hype en verleiden met beeld. Wat stond aan de basis van het succes? “Verbinden, vertrouwen en vooral genieten”, aldus Meynen.

Een heel andere kijk op zaken geeft sterrenkundige Vincent Icke. Hij legt de parallel tussen het communicatievak en ruimte, tijd en het heelal. “Communicatie is het slaan van een brug tussen twee hoofden. Het moeilijkste in communicatie, is communiceren wat je niet weet. In de wetenschap is het essentieel dat je dat oefent. Publicaties zijn bedrog. Zodra we een antwoord hebben, passen we de vraag aan”.

In de ochtend vond er een paneldiscussie plaats met Jan Driessen, Noelle Aarts en Ron van der Jagt. In de middag konden deelnemers kiezen uit verschillende break-out sessies en masterclasses met Mignon van Halderen, Jonneke Stans en Leo Birza, Karel Winkelaar, Marjolein Huls, Charlotte Bouman, Eric Heres, Bas van Glabbeek, Eric de Groot, Daniel Aiss, Roos van Vugt, Huib Hudig, Walter Amerika, Brigitta Lops, Monique Jipping, Bernadette Elbers, Patrick Dekkers, Margot van der Stap en Anita van Essen en Clara Ormeling.

Het Logeion-congres is tot stand gekomen door de inzet van de congrescommissie, de vele sprekers en de sponsoren: LiveHouse, Dagvoorzitter.nl, DirectResearch, Blinker, Van der Hilst Communicatie, OnlyHuman, USG, Kapok, Hogeschool Utrecht, ANP Pers Support, EMMA Communicatie en LexisNexis.

Wil je de tweets over het congres teruglezen? Volg de hashtag #ComKracht op Twitter of lees het Storify verslag.

Een sfeerimpressie van de dag in beeld:


Video gemaakt door Livehouse

Copyright Maurits van Hout

Bekijk alle foto's op http://communicatiecongres.logeion.nl/

« Terug

Reacties op 'Ruim 300 communicatieprofessionals op bruisend Logeion-congres'

Ingrid den Hartog
Geplaatst op: 07-06-2013 10:52
Goed georganiseerd, aansprekend en inspirerend programma. Mooie locatie ook. Volgend jaar ben ik zeer zeker weer van de partij!
Daphne de Borst
Geplaatst op: 06-06-2013 20:24
Was een leuke, leerzame en vooral inspirende dag. En het weer maakte het eigenlijk helemaal af! Bedankt Logeion

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.