Marketing-trendonderzoek van start

LOGNW_Shutterstock-trends-vergrootglas.jpgdonderdag 28 februari 2013 10:13

Wat zijn de belangrijkste marketingtrends voor 2013 en hoe maken bedrijven en in het bijzonder marketeers er gebruik van? Dit zijn de kernvragen die worden gesteld in het Marketing trendonderzoek 2013 dat Berenschot voor de tiende keer organiseert in samenwerking met MarketingTribune. Marketing-, communicatie- en salesprofessionals kunnen aan dit onderzoek deelnemen.

Door Edita Artemis

De officiële resultaten van het langstlopende trendonderzoek van Nederland worden gepresenteerd tijdens het event Multichannel 2013 op 23 en 24 april 2013 in Jaarbeurs Utrecht. Met de resultaten worden de trendmatige ontwikkelingen in marketing vastgesteld. Tevens levert het onderzoek informatie op over de verschillen in trends tussen sectoren en voorbeelden over de praktische toepassing ervan door bedrijven en organisaties.

‘Naast het reguliere onderzoek hebben we dit jaar ook een online poll en voeren we een discussie rond stellingen’, aldus Onno Ponfoort, adviseur bij Berenschot en bedenker van het Marketingtrendonderzoek. ‘Daarnaast leggen we de trends voor aan prominenten in het veld.’

Welke trends voor 2013 hoog zullen eindigen in de ‘to do’-lijst van marketing Nederland is op 23 april bekend. Vorig jaar was het effectief gebruik maken van social media voor bijna 50% van de marketeers een prioriteit. Andere toptrends waren de ‘klant centraal’ en ‘authenticiteit’, gevolgd door mvo, mobile marketing en innovatie. In 2012 stelden marketeers daarmee klanten veel nadrukkelijker centraal door hen via social media te benaderen. Meer dan voorheen werden klanten betrokken bij het productontwikkelingsproces en ondervraagd over ervaringen met producten en diensten.

De mede-initiators van het tiende Marketingtrendonderzoek zijn Berenschot, MarketingTribune. STEM, Marketingfacts!, MEC, PIM en NIMA. Het Marketingtrendonderzoek kan worden ingevuld op berenschot.nl/marketingtrends2013

« Terug

Reacties op 'Marketing-trendonderzoek van start'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.