Vijf finalisten Logeion-Galjaardprijs 2017

woensdag 19 april 2017 17:30

De aanleg van de Centrale As in Friesland, het Rotterdamse Citylab010, de campagne 113 Zelfmoordpreventie, de Week tegen de Kindermishandeling en de livestream van ziekenhuis Zuyderland. Dit zijn de vijf genomineerde projecten die strijden om de Galjaardprijs 2017, de prijs voor beste communicatie in het publieke domein. Sprekers tijdens de jaarlijkse Galjaarddag op donderdag 11 mei in Zwolle zijn burgemeester Koos Janssen van Zeist en wethouder Lot van Hooijdonk van Utrecht. De Galjaarddag wordt jaarlijks georganiseerd door Logeion, de Nederlandse beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals.

De vijf finalisten zijn door de jury geselecteerd op basis van de criteria inspiratie, innovatie en impact. Naast de vakprijs van de jury wordt ook een publieksprijs uitgereikt. Iedereen kan vanaf 24 april stemmen op het project van zijn of haar voorkeur via www.galjaarddag.nl.

De jury selecteerde de finalisten uit in totaal 54 inzendingen. Juryvoorzitter Guido Rijnja: “Wat ons raakt is het krachtige beroep op transparantie en wezenlijk contact. Participatie is het aftappen voorbij, het gaat om echte betrokkenheid en impact, waarbij technologie enorm kan helpen om elkaar te bereiken en vooral te snappen wat mensen beweegt.” De jury bestaat verder uit Reint Jan Renes, lector crossmediale communicatie in het publieke domein aan de Hogeschool Utrecht, Vera de Witte, directeur Communicatie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en Heidi van den Brink, JIJ&Overijssel, winnaar van de Galjaardprijs 2016.

Revolutie in de democratie?
De Galjaardlezing wordt dit jaar verzorgd door Koos Janssen en Lot van Hooijdonk. Het wantrouwen tegen politiek bestuur groeit. Hoe doorbreek je dit? In een vlammend betoog reikt Koos Janssen (burgemeester Zeist, vz. VNG-werkgroep Democratie en Bestuur, vz. Code Oranje) oplossingen aan. Lot van Hooijdonk (wethouder Utrecht, beste jonge bestuurder van 2016) licht toe waar zij tegenaan loopt bij nieuwe vormen van democratie en geeft inspirerende voorbeelden.

De Galjaarddag wordt gehouden op 11 mei 2017 van 15.00 tot 16.45 uur in het Provinciehuis Overijssel in Zwolle.
Uiteraard bent u als vertegenwoordiger van de pers hierbij van harte welkom.

Meer informatie: www.galjaarddag.nl
Link naar de vijf genomineerde projecten: http://galjaarddag.nl/finalisten-2017/?category=finalisten-2017

« Terug