Kl!nk - spreken met impact - Henk Stoorvogel en Mark van Vuuren

klink.jpgmei 2021

Recensent: Christel Berkhout

“Spreken is een kunst en een samenspel tussen de spreker, de boodschap en het publiek.” In “Kl!nk’ leiden Henk Stoorvogel en Mark van Vuuren je langs 5 tredes van spreekvaardigheid om deze kunst eigen te maken: ontdekken, ordenen, omschrijven, onthouden en overdragen. De belofte van dit boek is om je te bekwamen: “helpen jouw eigen stem te vinden, zodat jij woorden kan geven aan jouw hoop.”

Beide schrijvers hebben een wetenschappelijke achtergrond. Het boek is daarom gestoeld op retorische wijsheid, ondersteund met wetenschap. Dat is te merken: het heeft een hoge informatiedichtheid en herbergt veel tips! In kaders met do’s en don’ts lees je veel gebiedende wijzen. Leuke vondst zijn de 5 gastsprekers die symbool staan voor de 5 tredes. Hun kijk op de betreffende ‘O’ gidst je door het bijpassende hoofdstuk. 

Ik heb mijzelf afgevraagd of ik dit boek erbij zou pakken in voorbereiding voor een volgende presentatie. Ondanks dat de perfectionist in mij een hoge lat ervaart door de vele aanwijzingen, zou ik zeker een aantal kaders willen toepassen. De ‘8 strategieën voor het creatieve proces’ bijvoorbeeld, bij ontdekken. Of de ‘versnellingsbak van de spreker’ bij omschrijven. Immers “spreken heeft een ongelofelijk veranderkracht”. Als ik wil inspireren, overtuigen, vernieuwen of leiden is het goed voorbereiden van een (on- of offline) podiummoment een must. Daarbij kan ik alle wijsheid en wetenschappelijke onderbouwing uit dit boek prima gebruiken!

Titel: Kl!nk - spreken met impact

Auteur: Henk Stoorvogel en Mark van Vuuren

Uitgever: KokBoekencentrum Uitgevers

Jaar van uitgave: 2021

ISBN nummer: 978 90 435 3369 3

Aantal pagina's: 224

Prijs: € 29,99

Aantal sterren: 4 sterrren, goed boek, hier heb ik iets aan als communicatieprofessional

« Terug

Reacties op 'Kl!nk - spreken met impact - Henk Stoorvogel en Mark van Vuuren'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.