Constructieve onenigheid - Adam Ferner en Darren Chetty

cover constructieve oneingheid.jpgapril 2021

Recensent: Guido Rijnja

‘Als iemand het niet met je eens is, probeer dan raakvlakken te vinden. Dat is goed’. Een ogenschijnlijk makkelijke formulering krijgt in dit boek langs meerdere kanten meer betekenis.

Vanuit diverse wetenschappen richten de schrijvers in dit compacte boekje zijlichten op meningsverschillen (dilemma’s, confrontaties, ). Dan blijkt dat we die raakvlakken vaak niet vinden door argumenten anders, beter of pakkender te formuleren, maar door op zoek te gaan naar wat mensen echt raakt. Waar ze zelf nog niet weet van hebben of de juiste woorden voor hebben kunnen vinden. Soms is dat het ongemak die een plotseling verandering met zich meebrengt, dan weer het appel dat in een groep op je wordt gedaan om ergens een mening over te hebben. Richt je op de denkwijze van de ander, stel vragen, zoals: hoe bedoel je, wat heb je nodig. Een goed gesprek begin je bij jezelf. Wat maakt dat je denkt dat iemand zus en zo denkt. En geniet ervan als je elkaar tegen de haren instrijkt.       

Titel: Constructieve onenigheid

Auteur: Adam Ferner en Darren Chetty

Uitgever: Atlas contact

Jaar van uitgave: 2021

ISBN nummer: 978 904 701 4232               

Aantal pagina's: 160

Prijs: € 18,99

Aantal sterren: 4 sterrren

  

« Terug

Reacties op 'Constructieve onenigheid - Adam Ferner en Darren Chetty'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.