Strategisch verbinden - Peter op de Beeck

Strategisch verbinden cover.jpgdecember 2020

Recensent: Christel Berkhout

‘Welke andere discipline binnen een organisatie heeft het recht en de licentie om vragen te stellen, om uit te dagen en verder te kijken dan de corporate statements? Wie zit er op de eerste rij en krijgt alle informatie uit de eerste hand? Interne communicatie!’.

Het is duidelijk dat de auteur groot enthousiasme heeft voor zijn vak, alhoewel deze uitspraak ook voor andere disciplines kan gelden. In dit lijvige overzichtsboek loopt hij de evolutie van interne communicatie langs, staaft hij de verwachtingen van het vak met verwijzingen naar Europees onderzoek en werpt hij een blik op de toekomst van interne communicatie. 

Voor dat laatste staat het Atomium-model centraal: dat ziet interne communicatie als de spil met de verbindende functie. ‘Het is onze rol […] de verschillende afdelingen over grenzen heen met elkaar in contact te brengen, de dialoog te bevorderen en zo een sfeer van vertrouwen, veiligheid en begrip voor elkaar te initiëren en te onderhouden’. Vandaar ook de titel van het boek. Aan het veelzijdige en intrigerende werkwoord ‘verbinden’ is dan ook een heel hoofdstuk gewijd. 

Het boek kent een beschrijvende stijl en kan zo opgaan als studieboek. Her en der zijn verschillende modellen opgenomen om mee aan de slag te kunnen in de praktijk. Dat maakt het ook een prima naslagwerk. Het is gelardeerd met interviews van professionals, die een verschillende kijk op de uitoefening van hun werk laten zien. Daardoor komen de vele facetten van interne communicatie aan bod.

Titel: Strategisch verbinden

Auteur: Peter op de Beeck

Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts nv

Jaar van uitgave: 2020

ISBN nummer: 9789463931892           

Aantal pagina's: 237

Prijs: € 24,99

Aantal sterren: 4 sterrren

« Terug

Reacties op 'Strategisch verbinden - Peter op de Beeck'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.