Storylistening - Annet Scheringa en Simone Beemster

Afbeelding1.jpgdecember 2020

Recensent: Alwin van der Blom

Interne communicatie via verhalen. Iets oubolligs? Zeker niet! Dat bewijzen de auteurs van dit boek. ‘Storylistening’ biedt een praktisch handvat voor zowel top-down als bottom-up communicatie. Het geeft theorie over waarom je een verhaal in je communicatie moet verweven, wat een verhaal is en hoe deze opgehaald kan worden.

Scheringa en Beemster maken een onderscheid tussen de onderstroom (waarden, normen; het irrationele) en de bovenstroom (kennis, vaardigheden; het rationele). Ze beschrijven de invloed van de ene op de ander. Het tweede deel van het boek bestaat uit acht praktijkcases, met voorbeelden van hoe ‘storylistening’ in verschillende profit en non-profit organisaties is toegepast. 

Heb je het gevoel dat je communicatie niet beklijft? Dan geeft ‘Storylistening’ je inzicht en inspiratie om het roer om te gooien en het op een andere manier aan te pakken. Interview collega’s via ‘narratieve prikkelvragen’ en krijg verhalen uit het veld. Richt je blik ook verder naar buiten. Wat is het effect van je organisatie op de buitenwereld? Verhalen bestaan ook bij mensen die enkele stappen verwijderd zijn en niet binnen je directe vizier vallen. Dat aspect neem ik zelf graag mee – er is een wereld om te verkennen! 

Het boek is makkelijk weg te lezen. De voorbeelden die gegeven worden maken mij enthousiast voor de methode. Ik zal dit boek niet verstoppen in de boekenkast maar zeker nog eens oppakken.


Titel: Storylistening

Auteur: Annet Scheringa en Simone Beemster

Uitgever: Business Contact

Jaar van uitgave: 2020

ISBN nummer: 9789047013686

Aantal pagina's: 279

Prijs: € 20,00

Aantal sterren: 4 sterrren  

« Terug

Reacties op 'Storylistening - Annet Scheringa en Simone Beemster'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.