Liefdevol leiding geven, Omgaan met complexe situaties - Jacqueline Hospers

boekcover liefdevol leidinggeven.jpgoktober 2020

Recensent: Guido Rijnja

Bij lezing van dit boek vroeg ik me af of er iemand is, die aan leiderschap ontkomt. Op z’n beurt staan we allemaal wel eens voor de keuze hoe we omgaan met macht en bij spanningen het goede zoeken.

Als de middenmanager, die een spagaat maakt: hoe kun je zorgen van de werkvloer bij bestuurders brengen én besluiten van de directie goed overbrengen. Wat bepaalt je handelen als korte termijn scoringsdriften schuren met een behoefte aan duurzame relaties? Hoe ben je dan present? Jacqueline Hospers daagt in dit boek uit om werkzame overeenkomsten te vinden zodra onvermijdelijke tegenstellingen zich aandienen. Omarm het ongemak nou maar, is de boodschap. Want: spanning en aantrekking, uitersten en het stille midden, die vier elementen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een lofzang op de zachte hand, dit boek, rijkelijk doorspekt met verhalen van de werkvloer en thuissituaties. Met je vuist op tafel slaan kan altijd nog.       

Titel: Liefdevol leidinggeven. Omgaan met complexe situaties, 12 nieuwe vaardigheden voor managers

Auteur: Jacqueline Hospers

Uitgever: s2 uitgevers 2020

ISBN nummer: 9789492528568

Aantal pagina's: 151

Prijs: € 24,95

Aantal sterren: 3 sterrren   

« Terug

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.