Purpose. Het verhaal van de moraal - Paul Stamsnijder

Purpose 9789089654816-groot[1].jpgfebruari 2020

Recensent: Guido Rijnja

‘Start met wie’ knipoogt de omslag van het vorige boek van Paul Stamsnijder over stakeholdermanagement. Alles in ‘Purpose’ versterkt die boodschap: ‘het verhaal’, waar iedere organisatie naar op zoek lijkt te zijn, is geen kwestie van een fraaie formulering, maar iets dat je voorleeft en doorleeft.

Stamsnijder laat opnieuw zien hoe hij de tijdgeest weet te verstaan. Die allerminst eenvoudig of eenduidig is, zoals bleek bij de lancering in november. Eerder paradoxaal:  ‘purpose’ heeft als begrip stopkracht, zoals Vlamingen dat mooi zeggen, maar scoorde ook hoog als communicatief jeukwoord. En toch zit ‘m daar de kneep. Je krijgt alleen vat op het onvervreemdbaar eigene van ‘jouw’ onderneming of instantie als het je niet lukt de spanningen te doorgronden die maken dat jouw onderneming of instantie ertoe doet. Waaronder waarden schuilen, die je basiskapitaal vormen. Vlot geschreven, voorbeeldrijk boek, met enkele handige wegwijzers om in eigen kring meteen aan de slag te gaan.                

Titel: Purpose. Het verhaal van de moraal
Auteur(s): Paul Stamsnijder
Uitgever: Van Duuren management
Jaar van uitgave: 2020
ISBN-nummer: 9789089654816  
Aantal pagina’s: 256
Kosten: paperback 29,99
Aantal sterren: 4 sterren

« Terug

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.