Organiseren van communities - Peter Staal en Kirsten Wagenaar

9789463191982.jpgapril 2020

Recensent: Christel Berkhout

'Organiseren van communities' beschrijft een breed spectrum van alles wat komt kijken bij het opzetten en managen van online communities.

Van onderliggende theorieën over motivatie tot deelname, tot een overzicht van verschillende typen. 'We ontlenen een groot deel van ons zelfbeeld aan de sociale groepen waar we deel van uitmaken. Dat geeft ons zelfvertrouwen en bestaansrecht. Het is de mens eigen om zich aan te sluiten bij groepen verwanten. Wij zoeken er troost, motivatie en inspiratie'.
Treffende zinnen in deze onwerkelijke tijden.

Uiteenlopend en veelomvattend zijn de diverse hoofdstukken. Of je mogelijkheden voor een community onderzoekt of al tot over je oren in de moderatie zit, al deze onderwerpen komen aan bod. Dit maakt deze uitgave zowel een studie- als een praktijkboek. De psychologisch en biologisch geïnteresseerde auteurs zijn gefascineerd door manieren waarop online contacten organisaties transformeren. Daar is 'een community een organisatievorm voor'.
Wat mist is het visuele aspect. Slechts een enkel tabelletje of vetgedrukte opsomming trekt de aandacht tijdens het lezen. Dat maakt dit boek enigszins saaie kost, zeker in het huidige snel-scan tijdperk.

Titel: Organiseren van communities
Auteur(s): Peter Staal en Kirsten Wagenaar
Uitgever: Scriptum
Jaar van uitgave: 2019
ISBN-nummer: ISBN978-94-6319-1982   
Aantal pagina’s: 255 
Kosten: paperback 20,99, e-book 14,99                   
Aantal sterren: 3 sterren« Terug

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.