Werkvuur - Hans van der Loo en Patrick Davidson

cover werkvuur.jpgjanuari 2020

Recensent: Peter van den Besselaar

Hoe energie mensen en teams positieve impact maken. Hoeveel collega’s heb jij die bevlogen en gepassioneerd hun werk doen? Is het er méér dan 1 op 10, dan werk je in een bijzondere omgeving.

Uit onderzoek blijkt dat maar 1 op de 10 medewerkers vol energie aan het werk is. De auteurs van dit boek analyseren wat er mis is aan ons werk: het ontbreken van autonomie, mislukken van het nieuwe werken, de ellende van vergaderen. En de grote boosdoeners: managers. Het is een fijn gestructureerd boek, waarin de focus ligt op: energie. Heel geschikt als onderlegger voor het verbeteren van motivatie en interne communicatie, en voor iedereen die de principes ervan beter wil doorgronden. We weten bovendien dat heel veel medewerkers zoeken naar zingeving.

De auteurs introduceren vijf energieclusters voor bronnen van emotionele, mentale en sociale energie. Er zijn meer dan 20 energiebronnen, die samenkomen in het acroniem ACTIV: Affectie (emoties die je in beweging brengen), Context (omgeving waar je energie uit haalt), Toekomst (bestemming en de weg hoe je dat doel wilt bereiken), Intensiteit (drive waarmee je aan de slag bent) en Verbinding (het samenspel met anderen). Het boek rekent af met sommige oordelen (zeventig uur per week beschikbaar zijn voor je werk is ongezond) en geeft veel handvatten hóe energie is te activeren.

Titel vh boek: Werkvuur
Auteur(s): Hans van der Loo en Patrick Davidson     
Uitgever: Boom
Jaar van uitgave: 2019
ISBN-nummer: 978 902440 689 0      
Aantal pagina’s: 262
Kosten: € 27,50
Aantal sterren: 3 sterren

« Terug