Participatieverhaal halen 2020 - Arjen P. van Leeuwen

Participatie.jpgdecember 2019

Recensent: Peter van den Besselaar

In de grote gemeente waar ik woon is bij de begrotingsbehandeling een motie aangenomen. De bewoners zullen veel meer dan nu worden betrokken bij het opstellen van de begroting. Het bericht geeft aan: “Participatief begroten, wordt dat genoemd. Hoe dat moet, zal worden uitgezocht.”

Ik moet glimlachen over die zes laatste woorden. De ambtenaren moeten dit boek kopen! Dit is een boek boordevol prachtige visies en verhalen over participatie. Samenwerken, meedoen en burgerkracht, benoemt de auteur. Het is een Vitamine P boek. Over het geloof in participatie, over het belang van een goed gesprek, over omdenken, over storytelling. Alle mensen op de foto’s kijken blij. Want participatie maakt gelukkig, zoveel is duidelijk. De werkelijkheid is ingewikkeld, moeizaam en hachelijk. Daarom zijn er tientallen communicatieprofessionals en coaches die zich hierin specialiseren. In het boek staan hulpmiddelen om participatie te stroomlijnen, aanpakken en strategieën, stappen naar succes. Ik vind dit een boek voor mensen die al in participatie geloven, de grote opgaven waar we voor staan worden steeds genoemd: van macht naar invloed, van bezit naar gebruik, van initiatief naar beweging, van projecten naar relaties.

Titel: Participatieverhaal halen
Auteur: Arjen P. van Leeuwen
Uitgever: Het Boekenschap
Jaar: 2020
ISBN: 978 949 2723 765
Aantal pagina’s: 336
Kosten: € 29,95
Aantal sterren: 4 sterren

« Terug

Archief > 2019

december

oktober

augustus

juli

mei

maart

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.