Choreografisch creëren als strategie - Alexandra van der Hilst

Choreografisch creëren als strategie.jpgdecember 2019

Recensent: Marie-Louise de Jong

De titel van het boek prikkelt mijn nieuwsgierigheid en het boek ziet er prachtig uit. Mooie foto’s en met zorg getekende schema’s en illustraties. Alexandra van der Hilst wil het denken van choreografen transformeren naar andere contexten. Verschillen nemen als gegeven en daarmee aan de slag gaan.

Ons brein en zintuigen op nieuwe manieren leren gebruiken. En kennis en inzichten bij elkaar brengen door mensen in interactie.
Het ruim 300 pagina’s tellende boek vraagt flink wat leesuren en de beschrijvingen van bijvoorbeeld de trainingen voor diverse organisaties zijn echt uitgebreid. Maar er zelf mee aan de slag gaan zal niet eenvoudig zijn.

De schrijfster geeft aan dat ze veel woorden gebruikt om het inleefbaar en grijpbaar te maken en aanstekelijk te laten werken. Ik onderschrijf de noodzaak van verbondenheid in organisaties. En dat alles tot stand komt in wisselwerking met onze omgeving daar kan ook niemand het mee oneens zijn. De gedachte om de kennis van de choreograaf te benutten in andere situaties, in organisaties, vind ik mooi maar de vonk sloeg bij mij helaas niet over.

Titel: Choreografisch creëren als strategie
Auteur: Alexandra van der Hilst
Uitgever: AB3
Jaar: 2019
ISBN: 978-90-815027-3-3                   
Aantal pagina’s: 304
Kosten: € 39,95
Aantal sterren: 2 sterren

« Terug

Archief > 2019

december

oktober

augustus

juli

mei

maart

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.