Communicatie Handboek - Wil Michels

Cover-communicatie Handboek.jpgoktober 2019

Recensent: Christel Berkhout

“De kracht van dit handboek is dat je een beknopt en toch volledig overzicht krijgt van het vak”. Deze derde zin in het welkom van het Communicatie Handboek klopt als een bus.

Auteur Wil Michels voegt daar nog aan toe: “in dit boek zal ik complexe zaken eenvoudig uitleggen”. Ook dat maakt hij in deze 6e druk waar. Daarom mag dit exemplaar als naslagwerk of snelle informatiebron dan ook niet ontbreken in je boekenkast.

Meerdere schema’s, modellen en figuren duiden de verschillende communicatie-onderwerpen. Denk aan communicatietheorieën, - modaliteiten, -onderzoek, -aanpak en uitgewerkte strategieën. Met de heldere index vind je zo wat je nodig hebt. Praktijkgericht dus, en makkelijk bij te pakken in gesprek met een collega om toe te lichten wat je bedoelt of om zelf snel iets op te zoeken.

Stof tot nadenken vormen ook de vele oneliners, variërend van ‘communicatie is een vak voor doeners die verder denken’, tot, bij interne analyse, ‘de neuzen hoeven niet allemaal dezelfde kant op te wijzen, maar de harten moeten wel op dezelfde wijze kloppen’. Samenvattingen per hoofdstuk, een begrippenlijst en een casus zijn een mooie bonus. Dit maakt ook meteen duidelijk waarom het Communicatie Handboek als populair studieboek wordt gebruikt.

Het enige dat wellicht mist is reflectie op de uitoefening van het vak zelf. Maar daarvoor lezen we wel andere boeken!

Titel: Communicatie Handboek
Auteur: Wil Michels
Uitgever: Noordhof Uitgevers
Jaar: 2019 - 6e druk
ISBN:   978 90 01 89989 9      
Aantal pagina’s: 348
Kosten: € 53,95
Aantal sterren: 5 sterren

« Terug

Archief > 2019

december

oktober

augustus

juli

mei

maart

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.