Wij zijn ons - Mark van Ostaijen

Wij zijn ons - cover-  Peter van den Besselaar.jpgjuli 2019

Recensent: Peter van den Besselaar

'Wij zijn ons' wil ons de maatschappij beter leren begrijpen. Bestuurssocioloog Mark van Ostaijen zet zich af tegen de populaire neuropsychologische publicaties, we zijn meer dan ons brein. Wij zijn online. Wij zijn speels. Wij zijn overtuigd. Wij zijn beschaafd. Wij zijn des duivels.

In een prettig toegankelijke stijl met alledaagse voorbeelden voert de auteur de lezer langs grote denkers. Hij koppelt voetbal aan onderzoek naar religie. En onbegrip over asielzoekers aan onder- en overwaardering. Idealen in het onderwijs aan theorie over maatschappelijke klassen. Een mooi boek van een verwonderaar. Die de wereld niet beschouwt als een optelsom van breinen, maar individueel gedrag wil begrijpen door de lens van het sociale.

Titel: Wij zijn ons
Auteur: Mark van Ostaijen
Uitgever: Van Tilt
Jaar: 2019
ISBN: 978-94-6004-397-0
Aantal pagina’s: 160
Kosten: € 15,00
Aantal sterren: 3 sterren

« Terug

Archief > 2019

december

oktober

augustus

juli

mei

maart

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.