Professionals aan het stuur - Chris Peek en Véronique Willems

cover - professionals aan het stuur.pngjuli 2019

Recensent: Teunis van Hoffen

Veel organisaties experimenteren met zelfsturing. Volgens de schrijvers veranderen we van paradigma: van hiërarchie, afwachten en volgend zijn naar meer vertrouwen en zeggenschap krijgen, eigenaar worden en initiatief nemen. De verandering gaat overal anders, maar er zijn 10 pijlers die je als een soort van fundament onder zelfsturing kunt zien. Let op: het boek gaat niet zozeer in op de vraag waarom zelfsturing nodig kan zijn, maar hoe je het in de praktijk voor elkaar krijgt.

Het stevige dikke boekje heeft een opvallende blauwe kleur. Dat blijkt een slimme zet te zijn. Ik vroeg thuis regelmatig of iemand wist waar ‘dat blauwe boekje’ was. Duidelijk het werk van ervaren trainers die weten hoe herkenbaarheid werkt. De hand van de meester herken je ook in de duidelijke structuur, de verbinding met de praktijk en extra materiaal dat online beschikbaar is.

Maar is het boek een must voor communicatieprofessionals? Niet voor iedereen. Het hangt van je betrokkenheid bij het onderwerp af. Als intern of corporate communicatieadviseur heb je sneller met vragen rond zelfsturing te maken. Maar als jouw werk specialistischer van aard is en je bijvoorbeeld webredacteur bent, is dit boek misschien minder interessant. Tenzij jouw afdeling ook met zelfsturing aan de gang gaat. Dan is het blauw voor jou.

Titel: Professionals aan het stuur
Auteur: Chris Peek en véronique Willems
Uitgever: Expertboek
Jaar: 2019
ISBN: 978-94-92926-37-1
Aantal pagina’s: 287
Kosten: € 29,50
Aantal sterren: 4 sterren

« Terug

Archief > 2019

december

oktober

augustus

juli

mei

maart

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.