Handboek Framing - Hans de Bruijn

Handboek framing cover- jaap de Bruijn.jpgjuli 2019

Recensent: Jaap de Bruijn

Hans de Bruijn, werkzaam aan de TU Delft, is dé framingexpert ons land. Zijn nieuwe Handboek Framing bevat zijn 25 beste Trouw-columns over framing. In de toegankelijke inleiding op de columns zet hij eerst de belangrijkste kenmerken van framing op een rij.

De Bruijn heeft een prima selectie gemaakt van onderwerpen, manieren van kijken en beschrijven, invalshoeken en tips en trucs. Het boekje leest als een trein. Elk voorbeeld kreeg een eigen pagina; in groepjes van vijf gegroepeerd onder een thematische paraplu.

De Bruijn zet ook de trucendoos van je potentiële opponenten wijd open. Ineens doorzie je wat ‘die anderen’ altijd doen. En hoe geraffineerd framing soms werkt. Stap jij in de val? Of slaag je erin om krachtige tegenframes te bedenken? Met de lessen uit dit boek in je achterhoofd, zul je minder snel in een retorische hoek gedreven worden.

Tot slot nog een belangrijke boodschap: framing is niet goed of fout. Het is méér dan manipulatie of misleiding. Goede framing is een kunst. Handboek Framing, is een snoepdoos voor communicatieprofessionals die houden van het spel met de taal.

Titel: Handboek Framing
Auteur: Hans de Bruijn
Uitgever: Atlas Contact
Jaar: 2019
ISBN: 978-90-450-3807-0
Aantal pagina’s: 151
Kosten: € 17,99
Aantal sterren: 4 sterren

« Terug

Archief > 2019

december

oktober

augustus

juli

mei

maart

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.