Lean Leiderschap – Marcel F. van Assen

lean leiderschap.jpgmaart 2018

Recensent: Maria Harmsen
Een goed leesbaar boek waarin je wordt meegenomen in de rol van leidinggevende in een Lean organisatie. In dit boekt pelt de auteur het containerbegrip Lean af. Want wat is het? Een toolbox met verbetertechnieken. Lean gaat verspilling tegen. Lean als methode om klantwaarde toe te voegen. En Lean is een manier om te sturen op resultaat. Maar Lean werken en Lean mogelijk maken, vraagt om een leiderschapsstijl die een verandercultuur op gang brengt. En hoe doe je dat dan?

Het is mooi om te lezen dat je je als Lean-leider ook, of misschien wel juist, moet richten op de zachtere kanten van het managementvak; ontwikkeling, coachen en mogelijk maken.
De auteur vergelijkt in het boek Lean Leiderschap met andere vormen van leiderschap: Tranformationeel, dienend, situationeel, coachend en empowering. En hoewel er zeker overeenkomsten zijn, benadrukt de auteur ook enige verschillen in de diverse stijlen. Naast de nodige theorie maakt de auteur ook de link naar de praktijk en maakt het compleet met do’s & dont’s. Denk jij bij het woord Lean vooral aan standaardisatie, coachings- en verbeterkata’s, dan heb je nog een te beperkte kijk. Voor een bredere kijk vanuit een managementperspectief is dit boek een aanrader.

Titel: Lean Leiderschap
Auteur: Marcel F. van Assen
Uitgever: Boom
Jaar: 2017
ISBN: 9789024404292
Aantal pagina’s: 192
Kosten: €24,99
Aantal sterren: 4 sterren

« Terug

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.