Succesvol doelen bereiken - Toine van Helden

Succesvol doelen bereiken.jpgmaart 2018

Recensent: Peter van den Besselaar
Is er een gouden formule om doelen te bereiken?
De auteur van ‘Succesvol doelen bereiken’ is ervan overtuigd dat die formule er is, hij noemt het zijn methode.
Dit boek is de weerslag van ruim 35 jaar ervaring. Auteurs die op basis van een werkzaam leven leerervaringen delen, daar hou ik van.

Dit boek verbindt veel bekende gedachten tot een praktische handleiding hoe te sturen op doelstellingen. In één zin: het verbinden van doelenbomen met logica, communicatie en mensen als bron van energie. Handig voor wie niet loskomt van de waan van de dag. Nuttig voor bestuurders en wie sparringpartner wil zijn. Toch blijft het boek instrumenteel.
Ik mis verhalen over misstappen, dat zou het boek kleurrijker en vooral overtuigender maken. De auteur stelt communicatie volledig ten dienste van het sturen op doelen. Dat staat mij tegen. Met verhalen kan je niet sturen, zegt hij. Communicatie moet voldoen aan ‘verkeersregels’. Het is het goed recht van de auteur om volledig overtuigd te zijn van zijn methode. Maar dat maakt het boek rigide. Gaat het mis met het sturen op doelen, dan worden losjes oplossingen gezocht in het menselijk brein. Ook daar mis ik praktijkvoorbeelden. En vind ik het boek te eenzijdig.

Titel: Succesvol doelen bereiken
Auteur: Toine van Helden
Uitgever: Koninklijke van Gorcum
Jaar van uitgave: 2017
ISBN-nummer: 9789023255789
Aantal pagina’s: 152
Kosten:  € 22,95
Aantal sterren: 2

« Terug

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.