Ja omdenken als levenshouding - Berthold Gunster

JA-berthold.jpgdecember 2016

Recensent: Marie-Louise de Jong
Gunster schreef al acht boeken over omdenken dus ook voor JA zullen er lezers zijn. De boodschap deze keer: zeg ‘ja’ tegen de wereld zoals die is. Volgens Gunster is omdenken een levenshouding en geen vrijblijvende filosofie. Het gaat om waarnemen, accepteren en doen. Mogelijkheden maken van problemen. Of: je kunt het probleem omarmen en als inspiratiebron gebruiken om het anders te gaan doen.

In de inleiding geeft de auteur aan dat het een inspiratieboek is. Door mooie foto’s, kleurige illustraties en wijsheden is het boek inderdaad goed bladerbaar. De voorbeelden en verhalen zorgden regelmatig voor een glimlach. Het is leuk te lezen over renroute in de school of een veiling van een op een huis gestort rotsblok. En de waarheden over kansen zien, moedig zijn, improviseren en accepteren zijn zeker toepasbaar.

Toch bekruipt je al lezend een lichte irritatie bij passages als: “Neem de tijd om de verhalen die in je onderbewuste liggen hun scheppende werk te laten doen, kijk vervolgens welke vondst zich aandient en pas die vondst ook toe.” Nou ja, de basisgedachte van het boek is mooi. Daar kan niemand tegen zijn.

« Terug

Archief > 2016

december

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.