De omgekeerde grip - Arnoud Vermei

De-omgekeerde-Grip-Arnoud-vermei.jpgdecember 2016

Recensent: Guido Rijnja
Op vele manieren wordt momenteel duidelijk gemaakt dat verandering niet langer een kwestie is van handig, lollig of beeldend iets overdragen. De bronnen van het slimme zenden raken uitgeput. De kanteling die gaande is bij bedrijven, overheden en in het onderwijs, verklapt het vertrekpunt van vandaag: snap het gedrag van de ander, ken je eigen beweegredenen, erken wat zich voordoet en geef vertrouwen: laat eens wat ontstaan.

Het aardige van dit boek is de vorm waarin Vermei de professionele worsteling met de tijdgeest laat zien: een roman. We volgen HR-manager Ben, die eerst flink wat tegenspel nodig heeft voordat de luiken opengaan en hij écht luistert naar medewerkers en andere mensen om hem heen. Een cursus geeft hem het inzicht in zijn eigen voorkeuren en houvast voor de manieren waarop hij in dialoog met professionals in zijn organisatie kan aangaan.

Met diverse theoretische verwijzingen is het ook een boek over leren, reflecteren en hoe participatieve vormen daarbij helpen te doorzien wat zich werkelijk voordoet. Ook in de onderstromen. Risico van de romanvorm is dat je ook de stijl, de variatie in taal en de uitwerking van karakters gaat vergelijken met favoriete auteurs. Ook recenseren vraagt erom grip te kunnen laten varen, ja.

Titel                             De omgekeerde grip. Presteren op basis van vertrouwen en commitment.

Auteur(s)                      Arnoud Vermei

Uitgever                        Thema
Jaar van uitgave            2016

ISBN-nummer               978 94 6272 056 5

Aantal pagina’s             162

Kosten                         € 19,95           

Sterren                        4

« Terug

Archief > 2016

december

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.