Nooit meer te druk - Tony Crabbe

Nooit-meer-te-druk-crabe.jpgdecember 2016

Recensent: Jaap de Bruijn
Ik heb het lezen van dit boek een tijd voor me uitgeschoven. Te druk met andere dingen. Kan het toepasselijker? Nu ik het boek gelezen heb, weet ik in ieder geval één ding: het is mijn eigen schuld. En ik weet nóg iets: er is een alternatief.

Drinken uit een openstaande brandslang. Daarmee vergelijkt Crabbe de ratrace waarin kenniswerkers (en hun bazen) zitten. En het is in een notendop hét probleem van drukte: er is zoveel te doen en te verwerken dat je moet kiezen. Als je dat niet doet, dan houd je het gevoel tekort te schieten. Timemanagement is symptoom­bestrijding: als je het in de vingers hebt, ga je alleen maar méér doen en heb je het echt te druk. Wie de drukte wil verminderen, moet aandacht managen in plaats van tijd.

Crabbe slaagt erin je met de neus op de feiten te drukken. Hij gebruikt er persoonlijke ervaringen, anekdotes en psychologische wetenschap voor. Zijn boek is confronterend. Wat te denken van de eenvoudige vraag: hoeveel mail moet je krijgen voordat je je afvraagt of je alles moet lezen?

Elk hoofdstuk sluit af met een samenvatting van de belangrijkste inzichten en oefeningen. Nooit meer te druk is een echt zelfhulpboek, in de goede zin van het woord. Door de combinatie van sprekende voorbeelden, wetenschappelijke kennis en praktische inzichten krijg je het gevoel dat het anders kan: drukte komt niet door anderen, maar door jezelf.

Titel v.h. boek:            Nooit meer te druk

Auteur:                      Tony Crabbe

Jaar van uitgave:        2016

Uitgever:                    Luitingh-Sijthoff

ISBN-nummer:           978 9024 572687 (eBook 978 9024 572694)

Aantal pagina’s:          384 pagina’s

Kosten:                      17,99 euro (eBook 12,99 euro)

Aantal sterren:            5

« Terug

Archief > 2016

december

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.