Stakeholdermanagement start met wie - Paul Stamsnijder

Stakeholder-management-paul-stamsnijder.jpgdecember 2016

Recensent: Jaap de Bruijn
“De zachte krachten zullen zeker winnen.” Dit boek besluit met een gedicht van Henriëtte Roland Holst; een passend slot van een krachtig boek voor de moderne communicatieprofessional én bestuurder. Aan de hand van tientallen praktijkvoorbeelden, schema’s en diagrammen en een concreet stappenplan is dit een overtuigend pleidooi voor een omslag in het denken van organisaties en hun leiders.

De stelling lijkt voor de hand te liggen: vervang zenden (monoloog) door interactie met je omgeving (dialoog). Of: verruil je systeemperspectief voor een leefperspectief. De casussen laten zien dat veel organisaties nog steeds last hebben van zelfreferentialiteit (blind zijn voor de denkbeelden van anderen). Alleen organisaties die in staat zijn dat in zichzelf gekeerde patroon te doorbreken, zullen overleven.

Stamsnijder legt zijn vinger op een zere plek. Bestuurders en politici neem deze waarschuwingen ter harte! Gelukkig heeft hij een glashelder advies: organisaties en bedrijven moeten zichzelf opnieuw uitvinden. Hij neemt de lezer bij de hand langs de aspecten van stakeholdermanagement en wat erbij komt kijken als je dat wilt verankeren in je organisatie. Het komt allemaal samen in zeven succesfactoren die bestuurders, toezichthouders én communicatieprofessionals als leidraad in hun werk kunnen gebruiken.

« Terug

Archief > 2016

december

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.