De dag na de brainstorm - Jeroen Dontje

C#8 De dag na de brainstorm 2.jpgoktober 2016

Recensent: Teunis van Hoffen
Wanneer had je voor het laatst een idee? En heb je het gerealiseerd? Was het één van die klassieke momenten dat je midden in de nacht wakker werd. Of werd het uit de nood geboren omdat je een oplossing zocht? Bijvoorbeeld voor een speeltoestel voor je kinderen in de tuin?

De schrijver van dit boek (zelf ook een ervaren hebber van ideeën) helpt je om op dat soort momenten jouw idee te verwezenlijken.
Als een ware coach helpt hij je van idee naar prototype en van prototype naar pitch. Of als je idee in het dagelijks leven vorm moet krijgen (het speeltoestel) stimuleert hij je om direct aan de slag te gaan met het idee. Zo geeft hij de tip om tijdens de brainstorm een ander laatje open te doen. Bij het voorbeeld van het speeltoestel het laatje ‘‘auto’s’’ bijvoorbeeld omdat je kinderen gek zijn van auto’s. Kom je thuis met een oude auto voor in de achtertuin!
Het boek is opgebouwd uit een aantal stappen die je helpen om je idee in praktijk te brengen. Eén van die stappen is het maken van een prototype. Daarvoor kun je bijvoorbeeld naar een makersverzamelplaats gaan en met een lasercutter of een 3D-printer een prototype laten maken. Dan kun je in de boardroom laten zien: kijk, zo ziet het eruit! Zeg dan als directeur nog maar eens nee.

Titel vh boek:              De dag na de brainstorm
Auteur(s):                   Jeroen Dontje          
Uitgever:                     Van Duuren Management
Jaar van uitgave:          2016
ISBN-nummer:             9789089 653147           
Aantal pagina’s:            171    
Kosten:                        € 22,50                      
Aantal sterren:              4

« Terug

Archief > 2016

december

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.