Spanning rond de boardroom - Eric Heres en Frank Peters

spanning boardroom.jpgoktober 2016

Recensent: Jaap de Bruijn
Een beetje zuchten moest ik wel, bij het uitkomen van 'Spanning rond de boardroom'. Wéér een boek over reputatie, wéér een bundel met talking heads, wéér een rijtje wijsheden over authenticiteit en het belang van ‘verbinding’ en ‘stakeholdermanagement’. Maar eerlijk is eerlijk, deze nieuwe bundel van reputatie-adviseurs Frank Peters en Eric Heres is een serieuze toevoeging aan wat er al was.

Deze keer geen wijsheden van strategen vóór bazen, maar wijsheden uit de mond van de bazen zelf (en hun toezichthouders, óók heel interessant).
De basis van het boek is een serie interviews met bestuurders van toonaangevende Nederlandse bedrijven en organisaties en een aantal zeer ervaren commissarissen en toezichthouders. De gesprekken zijn gegroepeerd rond een aantal reputatielessen van de auteurs zelf. Met thema’s als omgevingsbewustzijn, risico-inventarisatie, leiderschap en wendbaarheid. En de meeste hoofdpersonen in het boek zijn echt openhartig in het delen van hun ervaring. Het levert interessante voorbeelden op van de spanning rond én in de boardroom.

'Spanning rond de boardroom' bevat telkens drie elementen per hoofdstuk: een algemene introductie op het thema door de auteurs, een aantal praktische tips en dan de interviews die bewijslast en kleuring geven bij het thema.

De layout is eenvoudig, waardoor het onderscheid tussen theorie en interviews niet meteen duidelijk is. Conclusie: heel veel nieuwe inzichten levert het boek niet op, maar door het verrassende perspectief, vanuit de leiders zelf, is het boek een waardevolle toevoeging aan de stapel reputatieboeken die er al was.

Titel v.h. boek:           Spanning rond de boardroom, reputatielessen voor directeuren en commissarissen
Auteur:                      Eric Heres en Frank Peters
Jaar van uitgave:        2016
Uitgever:                    Futuro Uitgevers
ISBN-nummer:           978 9492 221353 (eBook 978 9492 221445)
Aantal pagina’s:          160 pagina’s
Kosten:                       22,95 euro (eBook 9,99 euro)
Aantal sterren:            4

« Terug

Archief > 2016

december

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.