CommTalks - Betteke van Ruler

Cover CommTalksjuli 2016

Recensent: Jaap de Bruijn
Elk van de veertig CommTalks is raak. Betteke van Ruler heeft opnieuw vakwerk afgeleverd. Dit boek biedt ons veertig keer inspiratie en vakmanschap op een presenteerblaadje. Veertig vakgenoten die hun visie met ons delen, vrijwel elke keer gekoppeld aan praktische handvatten om mee aan de slag te gaan. De bundel heeft een dwingende structuur: elke talk past precies op vier pagina’s, met een kernachtige samenvatting op het eind.

Het is een boek om in één keer uit te lezen, maar biedt ook handvatten voor je volgende teamoverleg. Ik zie het voor me: je kiest een essay dat past bij een discussie die speelt en dan heb je met elkaar een goed gesprek dat leidt tot nieuwe inzichten.

Het boek heeft vijf rode draden: anders communiceren, acties onderbouwen, aanhaken, visie en verantwoord communiceren. De auteurs slagen erin je op een ander been te zetten. Je hoeft het er niet mee eens te zijn, om er toch iets aan te hebben. Breng deze 40 bijdragen als TED-talk uit, dan wordt het bereik nóg groter. CommTalks is een gids naar veertig vakgenoten die er momenteel écht toe doen. Een prachtige bloemlezing over ons vak.

Titel v.h. boek:    CommTalks
Auteur: Betteke van Ruler
Jaar van uitgave:       2016
Uitgever:  Adfo Book
ISBN-nummer: 978-9492-196-170
Aantal pagina’s:  192 pagina's
Kosten:  €27,95
Aantal sterren:   5

« Terug

Archief > 2016

december

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.