Haagse oersoep - Wim Derksen

C#5 Haagse Oersoep.jpgmei 2016

Recensent: Guido Rijnja
Ooit beland in een strijd tussen een bestuurder met een scoringsbehoefte op korte termijn en een beleidsexpert met een uitbundige hang naar zorgvuldigheid? Beter dan zo’n spanning te verafschuwen, kun je proberen te begrijpen wat gaande is. Wat je niet snapt, kun je ook niet duiden, laat staan communiceren.

Bij dat snappen ontmoet je, ongetwijfeld, liefhebbers van diepgaande analyse en instructie én uitgesproken zoekers van variëteit en selectie, die houden van aanpassen. Geniet op de eerste plaats van die spanningen, boodschapt Wim Derksen. En laat je niet afleiden door de pleitbezorgers van Het Nieuwe Werken: dan ontneem je jezelf de kans op een antwoord op serieuze vragen als: ‘waar ben je van?’ De hoogleraar bestuurskunde, adviseur, opleider en voormalig rijksambtenaar schreef vele columns en blogs. Die nu verzamelde zoeklichten leiden naar een steeds dieper wortelend besef, dat alleen wie doorgrondt hoe de ‘systeemwereld’ werkt, de organisatie kan helpen aan te sluiten op wat zich bedoeld en onbedoeld in de ‘leefwereld’ voordoet. Daarbij hoort: kleur bekennen, ook politiek. ‘Haagse oersoep’ is het logboek van een enfant terrible dat grijnzend bestuurshuizen, universiteiten en congreszalen in- en uitloopt, eigenlijk steeds op zoek naar hoe problemen en oplossingen ronddobberen, en hoe overheidsdienaren in staat zijn om policy windows te herkennen en te benutten. Het is ook een leerboek, met af en toe handige intermezzi. Die fungeren als vluchtstroken, om hoppa, weer in te voegen.    
      

Titel v.h. boek:    Haagse oersoep 
Auteur: Wim Derksen
Jaar van uitgave: 2015
Uitgever:  Boom bestuurskunde
ISBN-nummer: 9789462366152
Aantal pagina’s:  192 pagina's
Kosten:  €30,25
Aantal sterren:   4
   

« Terug

Archief > 2016

december

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.