Beter Bloggen - Karin Ramaker

C#4 Beter-bloggen,-inspirerend-doe-boek-voor-zzp-ers.jpgmei 2016

Recensent: Marie-Louise de Jong
Wie wil gaan bloggen of al blogt en er meer uit wil halen, doet er goed aan het boek van Karin Ramaker even te lezen. De titel nodigt ZZP’ers uit maar ik denk dat ook andere bloggers er zeker hun voordeel mee kunnen doen. Uit de hoofdstukindeling blijkt waar het volgens Ramaker om draait: bloggen doe je in de eerste plaats met je hart. Ramaker erkent dat bloggen een weg is van de lange adem, inzet en discipline maar dat het begint met enthousiasme en gedrevenheid om je verhaal te vertellen.

Dus ook als je je blog in wilt zetten voor zakelijke doeleinden, moet je zorgen voor een persoonlijk blog dat de lezer raakt. "Zie het dus niet alleen als een plek om (nieuwe) klanten te verwelkomen en je ambities en focus te tonen maar zeker ook als een mooie en enerverend platform en een bron van plezier. Je blog is de ultieme plek voor het vertellen van jouw verhaal."
In deel twee van het boek staat het hoofd centraal. Ramaker gaat in op vragen die elke blogger zal hebben, variërend van: "Ik weet niet hoe ik moet beginnen" en "Mijn ideeën zijn niet origineel" tot "Ik kan daar niet over schrijven, dat ligt te gevoelig". Ze geeft ook praktische tips over personal branding en marketing.
Deel drie draagt de titel: Handen. Hier vindt de lezer tips en oefeningen voor een goede blogpost. Het gaat over structuur, over een pakkende titel en het vinden van onderwerpen. Met acht blogopdrachten, creativiteitstips en tips voor een goede 'over mij'-pagina sluit het prettig leesbare boek van een ervaren blogger mooi af.

Titel v.h. boek:             Beter bloggen, inspirerend doe-boek voor zzp’ers
Auteur:                        Karin Ramaker
Jaar van uitgave:          2015
Uitgever:                      Scriptum
ISBN-nummer:             978 90 5594 959 5
Aantal pagina’s:           142 pagina's
Kosten:                        €17,95
Aantal sterren:              4

« Terug

Archief > 2016

december

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.