Systemisch wijzer - Siets Bakker en Leanne Steeghs

C#3 Systemisch-wijzer.jpgapril 2016

Recensent: Andrea Willemse
Je voelt dat er iets niet klopt in je organisatie of team, maar je kunt het niet onder woorden brengen. Je werkt keihard, maar hebt het gevoel dat je niet gewaardeerd en begrepen wordt. De directie vraagt je een project op te pakken, maar je krijgt het niet van de grond. Systemisch wijzer helpt je om anders om te gaan met dit soort zaken. Hoe? Door signalen en patronen beter te herkennen, zodat je sneller de juiste actie kunt ondernemen.

Misschien klinkt het een beetje vaag, maar gelukkig biedt het boek allerlei voorbeelden uit het leven van de schrijvers en praktische oefeningen die zorgen voor herkenning en waarmee je echt iets kunt. Ik zou communicatieprofessionals aanraden dit boek te lezen. Het helpt je om betere adviezen te geven doordat beter kunt doorgronden hoe de organisatie in elkaar zit. Niet volgens het organogram, maar hoe het écht werkt. Het boek geeft je inzicht in mensen én jezelf. Of zoals de schrijvers het zeggen: ‘Door je eigen systemische wijsheid aan te zetten, boor je een nieuwe bron van informatie aan. Je komt op een dieper niveau van 'weten', zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen.’ Dat willen we toch allemaal?

Titel v.h. boek:             Systemisch wijzer
Auteur:                        Siets Bakker en Leanne Steeghs
Jaar van uitgave:          2015
Uitgever:                      Thema
ISBN-nummer:             978 94 6272 021 3
Aantal pagina’s:           180 pagina's
Kosten:                        €24,95
Aantal sterren:              4

« Terug

Archief > 2016

december

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.