Ongewoon goed vergaderen - Rob de Haas

C#3 Ongewoon-goed-vergaderen.jpgapril 2016

Recensent: Peter van den Besselaar
Toen ik vijftig deelnemers aan een management dag de vraag wilde laten beantwoorden, wil je minder vergaderen?, was hoon mijn deel. Nátuurlijk willen managers minder vergaderen, jouw vraag is een open deur, zei mijn gesprekspartner. Het is heel sympathiek dat Rob de Haas ondanks gezonde scepsis blijft geloven in vergaderen. Dit boek biedt grondregels voor het professionaliseren van vergadergedrag en het ontwerpen van besprekingen om interactie op een hoger niveau te tillen.

Een revolutie in vergaderland heeft de uitgever ronkend op het titelblad laten zetten. Da’s onzin. Het boek biedt wel praktische handvatten. En vergaderkaarten om structuur te brengen. Nuttig? Zeker, want uit onderzoek blijkt dat veel mensen vinden dat vergaderingen in veertig procent van alle gevallen waste of time is. Een vergadering is van toegevoegde waarde voor alle deelnemers en een inspiratiebron voor het dagelijks werk, meent de auteur. Mits je goed vergadert. Nuttige tips uit het boek: vergader in kleine groepen (maximaal 6 personen als denkeenheid), zorg voor onafhankelijke denkers én geef ieder agendapunt een eigen ontwerp.

Titel v.h. boek:             Ongewoon goed vergaderen
Auteur:                        Rob de haas
Jaar van uitgave:          2015
Uitgever:                      uitgeverij business contact
ISBN-nummer:             978 90 470 08842
Aantal pagina’s:           192 pagina's
Kosten:                        €29,99
Aantal sterren:              3

« Terug

Archief > 2016

december

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.