What are they saying about you? - Frank Peters

C#3-What-are-they-saying-about...jpgapril 2016

Recensent: Jaap de Bruijn
“Beschouw dit boek maar als jouw persoonlijke spindoctor”, schrijft Frank Peters in de inleiding op ‘What are they saying about you?’. En hij heeft gelijk. Aan de hand van vijftig korte stukjes neemt Peters je bij de hand door de wereld van reputatiemanagement en personal branding. De teksten worden afgewisseld en ondersteund met beeld. Het beeld is onlosmakelijk verbonden met de inhoud en vermeldenswaardig. Hulde voor vormgever Sara van de Ven. Zonder haar was het boek een boekje geweest.

Frank Peters is zélf een doorgewinterde spindoctor en reputatieregisseur en dat is goed te merken aan de manier waarop hij schrijft. Toegankelijk, met herkenbare voorbeelden en concrete, niet te missen statements en adviezen. Het leest daarom als een persoonlijk advies aan iedereen die weleens in de spotlights staat. Maar kan ook prima gebruikt worden door spindoctors en woordvoerders. Het boekje staat namelijk vol met argumenten om bazen te overtuigen dat ze… niet moeten stilzitten als ze geschoren worden, niet moeten wachten tot er vragen gesteld worden en niet moeten denken dat iedereen er net zo over denkt als zijzelf.

De vijftig adviezen kunnen prima los van elkaar gelezen worden, maar kennen ook een opbouw. Het begint bij het begin: wie ben je, waar sta je voor en wat vinden anderen? Vervolgens komt er een keur aan praktijkvoorbeelden en concrete adviezen om zelf een beetje grip te houden op de beeldvorming. Overigens zónder de pretentie dat je de regie hebt. Want: “Leg je neer bij de toenemende onbeheersbaarheid in het digitale tijdperk Je zit niet langer alleen zelf aan de knoppen”. Maar met dit boek heb je wel iets meer houvast.

Titel v.h. boek:    What are they saying about you?(50 lessen voor het managen van jouw persoonlijke reputatie)
Auteur:               Frank Peters
Jaar van uitgave: 2015
Uitgever:             BIS Publishers
ISBN-nummer:    978 90 6369 407 4 (in het Engels: 978 90 6369 400 5)
Aantal pagina’s:  144 pagina’s
Kosten:              12,95 euro
Aantal sterren:     4

« Terug

Archief > 2016

december

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.