Vrouwen bluffen niet - Monic Bührs en Elisa de Groot

C#1 Vrouwen bluffen niet HR.jpgfebruari 2016

Recensent: Fenna ter Meulen
Serieus met een knipoog. Zo laat de teneur van dit boekje zich vatten. Aan de hand van alledaagse cases beschrijven de auteurs kort en krachtig hoe ongeschreven regels op de werkvloer kunnen leiden tot irritatie en verwarring tussen mannen en vrouwen. Van het voeren van sollicitatiegesprekken tot het binnenhalen van grote klanten. De verschillende handelwijzen worden haarfijn, en soms wat uitvergroot, neergezet.

Nice to have of need to have? Beide. Het is een verzorgde handzame uitgave met een inhoud die wel degelijk hout snijdt. Voor vrouwen om hun eigen functioneren tegen het licht te houden en voor mannen om een inkijkje te krijgen in de psyche van vrouwen. Als mannen tenminste bereid zijn dit boekwerkje serieus te nemen. Daar schuilt het gevaar; met zijn leuke omslag en titel wordt het een soort Vrouwen begrijpen voor dummies. Dat maakt het kwetsbaar, want het geeft niet de indruk van toegevoegde waarde te zijn om serieus gelezen te worden. En of mannen dan getriggerd worden …

Titel v.h. boek:            Vrouwen bluffen niet
Auteur:                       Monic  Bührs en Elisa de Groot
Jaar van uitgave:         2015
Uitgever:                     AnderZ
ISBN-nummer:            978 94629 60 275
Aantal pagina’s:           88 pagina's
Kosten:                       €14,95
Aantal sterren:             3

« Terug

Archief > 2016

december

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.