Het leiderschapsboek voor vrouwen - Marja Wagenaar

Leiderschaps boek voor vrouwen.pngdecember 2015

Recensent: Marie-Louise de Jong
Is dat nog nodig anno 2015, een leiderschapsboek voor vrouwen? Marja Wagenaar vindt van wel want volgens haar doen vrouwen veel meer hun best voor de organisatie dan voor zichzelf. Daarom bedacht zij de 50/50-methode; dat wat je brengt op het werk en dat wat je haalt, moeten met elkaar in evenwicht zijn. Wagenaar zegt dat goed voor jezelf zorgen de basis vormt onder je succes. Je moet goed omgaan met je energie en tijd, je moet zichtbaarheid organiseren en je moet soepel kunnen omgaan met tegenvallers.

Haar boek is prettig leesbaar en zet door de oefeningen ook aan tot zelfreflectie. Voortdurend blijven leren is in haar ogen een absolute vereiste voor het leiderschap. Daarvoor moet je nieuwsgierig, nederig en nuchter zijn. Wie zelf ingesteld is op blijvend leren, zal ook lerend vermogen in haar team te brengen. Als zes belangrijke competenties voor leiderschap benoemt Wagenaar: visie, communicatief vermogen, autonomie, betrouwbaarheid, probleemoplossend vermogen en vermogen tot uitvoering. Al lezend denk ik dan: dat geldt toch ook voor mannen? Maar een bericht in de media over het nog steeds beperkte aantal vrouwen in de top laat me met andere ogen naar het boek kijken. Wagenaar baseert haar boek op de praktijk en blijkbaar heeft de praktijk nog wat hulp nodig. Een positieve conclusie is dat inclusief leiderschap” de toekomst heeft en dat lijkt vrouwen juist goed te passen.

Titel v.h. boek:            Het leiderschapsboek voor vrouwen
Auteur:                       Marja Wagenaar
Jaar van uitgave:         2015
Uitgever:                     Van Duuren management
ISBN-nummer:            978 90 8965 292 8
Aantal pagina’s:          208 pagina's
Kosten:                       €22,50
Aantal sterren:             3

« Terug

Archief > 2015

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.