Social media in zorg en welzijn - Maaike Gulden en Juliette van der Wurff

C#10 Social media in zorg e nwelzijn.jpgdecember 2015

Recensent: Jaap de Bruijn
"Waarom zou je in hemelsnaam aan social media beginnen als je in de zorg werkt, dat kost toch alleen maar tijd?” Iedereen die zich dat afvraagt, werkzaam in de zorg of niet, moet beslist ‘Social media in zorg en welzijn’ lezen. Maaike Gulden en Juliette van der Wurff bewijzen in een bestek van 230 pagina’s dat social media niet kan en mag ontbreken in een hedendaagse zorgorgansatie. Niet omdat het moet, maar omdat het je heel veel oplevert.

De zwakte van het boek is tegelijk de kracht: het behandelt werkelijk alle denkbare aspecten van social media. De mogelijke doelen, toepassingen, organisatorische voorwaarden, trends en vijftig praktijkvoorbeelden. De vormgeving is eenvoudig, maar effectief. De inhoudsopgave onmisbaar om je weg te vinden. De casussen (verwoord door bekende online gezichten in de zorgwereld) zijn verweven met de rest van het boek en sluiten goed aan op de theorie.

Zowel zorgprofessionals ‘op de werkvloer’ als communicatie-adviseurs kunnen hun voordeel doen met dit boek. Alle invalshoeken komen langs: de basics van social media, maar ook het bouwen aandraagvlak en de privacy van patiënten én zorgverleners. Social media in zorg en welzijn is geen cursusboek, maar meer een ideeënboek: wat kan er allemaal en hoe kom je tot een strategie die werkt? Een echte aanrader voor als je niet weet waar je moet beginnen. Ook als je niet in de zorg werkt.

Titel v.h. boek:            Social media in zorg en welzijn. Dat zorgt beter!
Auteur:                       Maaike Gulden en Juliette van der Wurff
Jaar van uitgave:         2015
Uitgever:                     Scriptum
ISBN-nummer:            978 90 5594 976 2
Aantal pagina’s:           230 pagina's
Kosten:                       €19,95
Aantal sterren:             4

« Terug

Archief > 2015

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.