Interculturele samenwerking in organisatie- Herman Blom

C#9 Interculturele samenwerking in organisaties.jpgnovember 2015

Recensent: Angela de Cock
Interculturele samenwerking in organisaties kun je gebruiken om culturele verschillen in een organisatie en diens omgeving op een positieve manier te benutten. De situaties in het boek worden belicht aan de hand van sociaalwetenschappelijke theorieën. Hit boek is voornamelijk gericht op studenten, maar ook professionals kunnen het gebruiken en toepassen in hun organisatie.

Herman Blom stimuleer je actief aan de slag te gaan met opdrachten, tussenvragen, zelfreflectie en cases. Hij bouwt zijn boek op in zeven hoofstukken waarin hij verschillende onderwerpen uitlicht. Zo zijn er onderwerpen als identiteit, discriminatie op de arbeidsmarkt en culturele dillema’s, die allemaal ruim aan bod komen.

Op het gebied van communicatie kijkt Blom naar de verschillende communicatiestijlen per cultuur en de valkuilen in de omgang met elkaar. Ondanks dat het boek door professionals gebruikt kan worden, is het toch meer gericht op studenten. Dit komt vooral door de opdrachten en tussenvragen die het boek rijk is. Mocht je het als professional toch actief willen gebruiken, dan kunnen vooral de zelfreflecties van pas komen.

Titel v.h. boek:            Interculturele samenwerking in organisatie
Auteur:                       Herman Blom
Jaar van uitgave:         2015
Uitgever:                     Coutinho
ISBN-nummer:            978-90-669-0463-3
Aantal pagina’s:          280 pagina's
Kosten:                       €29,50
Aantal sterren:             3

« Terug

Archief > 2015

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.