Sterker dan ooit - Brené Brown

Sterker-dan-ooit.jpgnovember 2015

Recensent: Guido Rijnja
Hoe meer ik leer over het hanteren van weerstand, tegenspel en kritiek, hoe meer ik doordrongen raak van het goud dat je in handen hebt als je je eigen voorkeuren, stijlen en aannames herkent. ‘Stap je eigen verhaal binnen’, schrijft Brené Brown in haar jongste boek, want ‘mensen leren ons te behandelen op basis van hoe zij zien dat wij onszelf behandelen’.

Na de hoos aan managementliteratuur waarin de nadruk lag op allerhande technieken om anderen te beïnvloeden – framing, spindoctoring, priming -  is er duidelijk sprake van een contramal: focus als het er op aan komt niet op die ander, zonder dat je snapt hoe je zelf waarneemt, grenzen stelt en in staat bent om bij twijfel even goed de mogelijkheden uit te stallen.
Aan de hand van een bonte reeks voorbeelden uit privé-situaties en professionele contacten schuift Brown vooral nieuwsgierigheid als een deugd naar voren: ‘een daad van kwetsbaarheid en moed’. Die ‘dappere daad’ geeft je vaak inzicht in schaamte en andere stoorzenders. Door je ervaringen op te schrijven en te delen kom je ‘sterker dan ooit’ voor de dag. Moedig en mededogend, ‘tegendraadseling’ heet je dan bij Brown.

Titel v.h. boek:            Sterker dan ooit
Auteur:                       Brené Brown
Jaar van uitgave:         2015
Uitgever:                     Lev
ISBN-nummer:            978 94 40050 505605
Aantal pagina’s:          328 pagina's
Kosten:                       €19,95
Aantal sterren:             4

« Terug

Archief > 2015

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.