Mindsharing - Lior Zoref

C#8 Mindsharing.jpgoktober 2015

Recensent: Guido Rijnja
Ook wel eens meegemaakt dat iemand jou vraagt om hem of haar op Facebook of LinkedIn te endorsen? Ik betrap me er op dat zo’n zelfgevraagd voetstuk ongemakkelijk voelt. Ergens raakt me dan iets: integriteit, zelfbeschikking, respect. Dieper nog worden waarschijnlijk waarden aangesproken, die we doorgaans verpakken met ‘goede wijn behoeft geen krans’.

Hoe spreken we elkaar aan om het internet, als we iets willen van een ander? Het boek van Zoref hinkt op twee benen: enerzijds is het een uitbundige etalage van mogelijkheden om je elektronische vrienden en volgers af te tappen ‘voor alles waar je geïnteresseerd in bent’. Koket zelfs. Anderzijds ontbloot de Israëlische consultant mooi de mechanismen die maken dat je door de irritatiegrens heen kunt breken of daar mee kunt spelen. Door kwetsbaarheid te tonen, door je écht in te leven in mogelijke verwachtingen, behoeften en zoekpatronen en door te oefenen met manieren waarop je een verhaaltje zó vertelt dat het kans van ‘beraken’ heeft bij een grote groep. Zoref toont zich vooral geïnteresseerd in het vinden van ‘gemeenschappelijke denkprocessen’ en onderstreept op verschillende pagina’s dat het hem niet om verkopen of beïnvloeden gaat. In het woelige world wide web schuilt een nieuwe vorm van democratie. ‘Mindsharing’ laat zien hoe social media van informeren ontwikkelt naar communiceren, en we nog niet de helft van de (on)mogelijkheden in het snotje hebben.   

Titel v.h. boek:            Mindsharing - Gebruik de wijsheid van de groep voor een rijker leven.
Auteur:                       Lior Zoref
Jaar van uitgave:         2015
Uitgever:                     Levboeken
ISBN-nummer:            978 94 005 0572 8
Aantal pagina’s:          252 pagina's
Kosten:                       €19,95
Aantal sterren:             3

« Terug

Archief > 2015

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.