Filosoferen aan de keukentafel - Rudolf Kampers en Jan Ewout Ruiter

C#7 filosoferen aan de keukentafel.jpgseptember 2015

Recensent: Leonie Greve
Een mooi en fijn in de hand liggende uitgave, A5-formaat, met een ‘kussentjes-kaft’. Vanwege de ondertitel ‘Recepten voor een goed gesprek’ had het mijn bijzondere interesse. Zo van ‘als het moment daar is, misschien in een managementoverleg, kies ik het juiste recept uit’. Maar zo eenvoudig als dat, blijkt het toch niet.

De auteurs hebben het geschreven voor ‘mensen die het leven niet voor zoete koek slikken en die elkaar tegenkomen aan de keukentafel: ouders, jongeren vanaf een jaar of veertien, vrienden, partners, buren, familieleden en onverwachte gasten’. Nu voer ik m.i. al goede gesprekken met mijn partner en ik heb (nog) geen puber aan de keukentafel. Met m’n gasten zit ik ook niet om onderwerpen verlegen waarmee je de diepte in kunt gaan. Ik las het boekje om te bezien of ik het jou zou willen aanraden om te lezen, om je vakkennis te verrijken. En dan ben ik niet zo enthousiast. Ik werd niet gegrepen door het verhaal. De tips die gegeven worden, heb ik allemaal al wel eens geleerd, gelezen, gezien en/of ervaren. En ik veronderstel dat jij dat als communicatieprofessional ook hebt! Het is dus geen slecht boek, maar nìet voor ons als doelgroep.

Titel v.h. boek:            Filosoferen aan de keukentafel
Auteur:                       Rudolf Kampers en Jan Ewout Ruiter
Jaar van uitgave:         2015
Uitgever:                    Scriptum
ISBN-nummer:            978 90 5594 9441
Aantal pagina’s:           126 pagina's
Kosten:                       €14,95
Aantal sterren:             2

« Terug

Archief > 2015

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.